Myslimanët e Pukës përkujtuan ditëlindjen e profetit Muhammed a.s.

Me ratin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Myftinia Puke organizoj mbrem ne xhamin e qytetit te Pukes nje ligjerat kushtar jetes se profetit Muhammed a.s.
Ligjerata u mbajt pas faljes se namazit te akshamit nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili pasi permendi disa fragmente te jetes se pejgamberit Muhammed a.s. nder te tjera tha: “Nese myslimanet duan te forcojne besimin e tyre ne Allahun xh.sh. atehere le te shikojn jeten e profetit Muhammed a.s. se si ai ishte i dashure me femijet, me te moshuarit, se si ai formoj dhe drejtoj shtetin, se si ai ndihmoj nevojtaret por nga ana tjeter luftoj dembilizimin, se si ai solli barazin mes dy gjinive burr dhe grua, madje ai foli edhe mbi te drejtat e kafshe etj. Prandaj ne kemi nevoj emediante ne thithjen e ketij shembulli pasi ne, familja dhe shoqeria ne mas ka nevoj per rini me te mire, per mesues, pedagog, teolog, besimtare dhe jo vete me te mire, dhe kjo arrihet me besimin ne Allahun xh.sh. dhe me shembujt e shumte te profetit Muhammed a.s. ” tha nder te tjera Myftiu Gezim Kopani
Ne fund te aktivitetit per te pranishmit u be nje qerasje.

Puke , 07 tetor 2022

Leave a Reply