Myftiu i Pukes zhvillon bisede fatare me besimtaret ne fshatin Flet

 

Me date 23 maj 2019, Myftiu i Pukes Gezim Kopani ka zhvilluar nje bisede fetare me besimtaret e fshatit Flet. Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani foli mbi vleren e dhjete diteve te fundit te muajit ramazan ku vuri theksin tek sadakaje dhe nata e Kadrit. Nder te tjera Myftiu tha: “…Allahu xh.sh. aq shume e do muajin e ramazanit saqe ka thene se vetem Une (Allahu) shperblej per te dhe se eshte ibadet adhurim vetem per Mua. Po ashtu Allahu xh.sh. shton bereqetin, fal gjynahet, dhe jep shperblim per agjeruesit e ramazanit, si dhe ne dhjete ditet e fundit te ramazanit Allahu xh.sh. ka vendosur nate e bekuar te Kadrit e cila ka vleren me shume se nje mije muaj. Ne lidhje me agjerimin e Ramazanit thote Profeti Muhammed a.s.: “Xhenneti ka tete porta, nje nder ta eshte porta e agjeruesve e cila quher Er Rejan ne te cilen do futen vetem agjeruesit.” Po ashtu gjate muajit Ramazan para nates se Fiter Bajramit myslimanet japin sadak e fitrit. Sadakja fshin gjynahet thote profeti Muhammed a.s. ashtu sic uji shuan zjarrin.” Ne fund te takimit u shpernda literature islame.

Flet; 23 maj 2019

Leave a Reply