A është Allahu i drejtë apo jo ? Ndodhi në kohen e profetit Davud a.s.

Nje here shkon tek profeti Davud a.s. nje grua dhe me gjysem zeri i thote: O…

TEFSIRI I SURES FIL

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ (1) أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ…

Kodi matematik i Kur’anit

Ndër 10 vjeçarët e fundit shumë dijetarë myslimanë janë ballafaquar me shkencëtarë perëndimorë të fushave të…

Nxënësi i zgjuar

E ka pyetur Shekik el-Belhi nxënësin e tij, Hatim el-Esamin. Sa vjet ke mësuar tek unë?…

Rreth debatit për mbulesen e gruas në islam

Debati rreth çështjes së mbulesës së gruas që Islami përfshin në urdhëresat fetare, nuk ka qenë…

Arsimi – Zemra e Kombit

Të arsimohesh sot është një nevojë e imponuar nga konjukturat e zhvillimeve, megjithëse nuk është kusht…

Si u krijua bota ?

Si u krijua bota ? Pas as me te voglin dyshim eshte se; Kirjuesi i botes…

Disa rregulla mbi Kurbanin

Ne fene islame therja e kurbanit behet vetem per Allahun xh.sh. dhe ai qe ben kurban…

Nata e Kadrit

Allahu xh.sh thote: “Ne e kemi zbritur (Kur’anin) ne naten e Kadrit. E kush mund ta…