Myftiu i Pukes Gezim Kopani ; Kurset islame jane thesar i çmuar qe duhen vlersuar dhe mbeshtetur

Sot 16 dhjetor 2017, Myftiu i Pukes Gezim Kopani mori pjese ne nje takim te organizuar nga shoqata B.K.I. Puke me prinderit e nxenesve te Mejtepit te Pukes.

Gjate fjales se tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani nder te tjera tha: “…Kurset zyrtare islame jane thesar i çmuar qe duhen vlersuar dhe mbeshtetur. Fal Zotit Mejtepi i Pukes krijon mundesin e mesimit te ketij thesari. Me kete rast falenderoj te gjithe ato prinder te cilet dergojne femijet e tyre ne keto kurse si dhe falenderim te vecante per shoqaten V.H.K. Istanbul e cila prej vitesh mbeshtet Mejtepin e Pukes dhe ate te Fushe Arrezit. Aktualisht ne rrethin e Pukes jane te hapura zyrtarisht 5 kurse islame nga keto 2 nga shoqata Bashkesia Kultura Islame Puke ne bashkepunim me shoqaten Istanbul, dhe 3 nga Myftinia Puke. Mbajtia hapur e nje kursi nuk eshte e lehte aq me teper ne zonen tone,  pasi jemi ne kushte te kufizuara dhe me kete rast ftoj fondacionet islame qe operojne ligjerisht ne Shqiperi si p.sh shoqaten Instabul per te mbeshtetur edhe  kurset e tjera ne rrethin e Pukes me qellim krijimin e kushteve optimale dhe domethenese per rinin islame te kesaj zone.

 

Leave a Reply

Fillon sezoni i ri mesimor islam ne Mejtepet e rrethit Puke

Me fillimin e vitit te ri shkollor, Myftinia Puke ka riorganizuar sezonin e ri mesimore ne Mejtepeve ne rrethin e Pukes 2018-2019. Mejtepet u rihapen ne Puke, Fushe Arrez, Qerret, Rrape dhe Iballe. Ne sezonin e ri mori pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili u ba pjese e mesimdhenjes  ne Qerret, Rrape dhe Fushe Arrez. […]