Njoftim: Me date 31 korrik 2020 eshte festa e Kurban Bajramit

Logo

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Pukes se diten e premte date; 31 korrik 2020 eshte dita e pare e Kurban Bajramit. Falja e namazit te Kurban Bajramit do behet ne oren  06:20 te mengjesit.
VEMENDJE: Per shkak te protokollit te diktuara nga covid-19, Myftinia Puke ju ben me dije se: Besimtaret duhet te vin me maske te vendosur (qe mbulon hunden dhe gojen), te kene te dezinfektuara duart (apo te dezinfektojne duart me dezinfektan te vendosur ne dispozicion nga xhamia), duhet te kene me vete sexhaden personale, te ken marr abdest ne shtepi, patjeter duhet te ruajne distancen gjate ritit te faljes se namazit te Kurban Bajramit, ne fund te riteve fetare te mos kene kontakte fizike por te urojne njeri-tjetrin ne distance. Ata qe kan sintoma te covid-19 si temperatur etj jane te lutur te qendrojne ne shtepi.Jeta eshte e shejnte ne fene islame , prandej duhet te kujdesemi per veten por edhe per te tjeret.

Leave a Reply

Falet namazi i Kurban Bajrami ne qytetin e Pukes

Eshte kryer falja e namazit te Kurban Bajramit ne qytetin e Pukes. Falja e namazit u krye duke respektuar rreguallat protokllora te ceremonise se Kurban Bajramit por dhe te rregullave te diktuar nga covid-19. Ritet fetare u drejtuar nga imami i xhamise Beser Sokoli dhe Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili nder te tjera […]