Xhamia Qerret zbukurohet me kaligrafin islame

Kaligrafia e artit islam ne xhamin e fshatit Qerret,Puke
Kaligrafia e artit islam ne xhamin e fshatit Qerret,Puke

Ne prag te festes se Kurban Bajramit zbukurohet xhamia e fshatit Qerret. Pervec dekorit kaligrafia ka te shkruar siper mihrabit ajtetin 144 te sures El Bekare, ndersa ne ansorent e mihrabit eshte shkruar shehadeti. Siper eshte shkruar Allah xhele xhelal dhe Muhamamed alejhis selam, ne dy faqet e mureve ansot ka te shkruar Uthman r.a., Ebu Beker r.a. Umer faruk r.a, Ali r.a.

Kaligrafia islame ne xhamin e fshatit Qerret u be dhurat per xhematin e kesaj xhamia nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani dhe Luan Pema nga fshati Qerrret.

Qerret,Puke ; korrik 2020

20200718_131149 20200718_203943 1 20200724_132043 20200724_132613

Leave a Reply