Njoftim: Sadakaja e Fitrit per person eshte 300 lek

Te nderuar besimtare mysliman te rrethit Puke es selamu alejkum !
Ju rikujtojme se: Ne ditet e fundit te muajit ramazan jepet sadakaja e Fitres (pastrimt,apo plotesimit). Ajo jepet per hire te Allahut xh.sh me qellim pastrimin nga ndonje gabim te bere gjate agjerimit. Ne nje hadithe Profeti Muhammed a.s. thote: “Do te mbetet pezull mes tokes dhe qiellit agjerimi i atij personi perderisa ai te jap sadakab e Fitres.”
Prandaj personi qe ka ne kujdestari si psh familjen e tij, jap per secilin sadakan e fitrit.
Sic u kemi njoftuar me pare , per person kete vite sadakaja e fitres eshte 300 leke. Ate mund ta jepni tek ne arken e xhamis tuaj, ose tek arka e Myftinise Puke ose ne adresat financiare te publikuar ne poster.
Afati i fundit i dhenies se kesaj sadakaja eshte deri para faljes se namazit te Fiter Bajramit. Mir eshte te japet deri naten e Fiter Bajramit e cila ne rastin konkret eshte diten e shtune.
Allahu xh.sh ua pranofte agjerimin dhe nijetet tuaja!

KMSH-Sadaka-Fiter

Leave a Reply

LINDJA E PROFETIT, PIKË KYÇE NË HISTORINË E NJERËZIMIT

Për këtë vit, tetori i datës 28 shënon lindjen e bekuar, lindjen e vulës së profetëve, Hz. Muhamed (s.a.s.). Të gjithë kombet e popujt e ndryshëm, sipas rastit e vendit, festojnë ditëlindjen e njerëzve të tyre me zë, të dalluar për vepra trimërie, bamirësie, letrare, filozofike e shkencore, duke i shërbyer jo vetëm kombeve përkatëse, […]