Home » Archives by category » Islami (Page 3)

Xhamia e qytetit Puke 29 shtator 2017

Xhamia e qytetit Puke 29 shtator 2017

Fotografi te xhamise se qytetit Puke bere nga Gezim Kopani date;29 shtator 2017   Share

Profeti Ismail a.s. dhe ndodhia e Kurbanit

Profeti Ismail a.s. dhe ndodhia e Kurbanit

Nga: Gezim Kopani , Myfti i Pukes Kur profeti Ibrahim a.s. u largua nga populli i tij sebashku me nipin e tij Lutin a.s. si dhe duke pasur parasysh mungesen e nje femije ju lut Allahut xh.sh keshtu; Allahu xh.sh thote:  “Zoti im, me dhuro mua nje femije prej femijeve te mire!” (Es Safat; 100) Pasi Ibrahimi a.s. kishte per […]

Duaja e Myftiut te Pukes Gezim Kopani me rastin e Fiter Bajramit

Duaja e Myftiut te Pukes Gezim Kopani me rastin e Fiter Bajramit

Duaja me rastin e Fiter Bajramit bere nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani “O Zoti i Gjithesise! O Allahu im ! Ne roberit e tu ne kete dite te bekuar te Fiter Bajramit kerkojme Mirsite e Tua, driten Tende ! O Allah! Per nje muaj per Ty agjeruam, na prano agjerimin tone ! Per Ty […]

Mbeshtetje sociale per familjet ne nevoj gjate muajit Ramazan 2017 (Foto)

Mbeshtetje sociale per familjet ne nevoj gjate muajit Ramazan 2017 (Foto)

Share

Puke; Inagurohet xhamia e fshatit Qerret (foto)

Puke; Inagurohet xhamia e fshatit Qerret (foto)

Share

Myftinia Puke ju fton me dt.21 maj 2017, ora 11:00 ne inagurimin e xhamise Qerret Puke

Myftinia Puke ju fton me dt.21 maj 2017, ora 11:00 ne inagurimin e xhamise Qerret Puke

Share

Nga nisja e punimeve ne xhamin e fshatit Iballe (foto)

Nga nisja e punimeve ne xhamin e fshatit Iballe (foto)

Share

Pas faljes se namazit te xhumas ne xhamin e fshatit Qerret Puke

Pas faljes se namazit te xhumas ne xhamin e fshatit Qerret Puke

Fotografi e bere sot pas namazit te xhumas ne xhamin e fshtit Qerret ku qe i pranishem Myftiu i Pukes Gezim Kopani dhe Muezini i xhamis Qerret Elvis Qarri etj (17.03.2017) Share

Roli i gruas në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Roli i gruas në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Radikalizimi dhe degjenerimi i tij në ekstremizëm të dhunshëm tashmë është një realitet i dhimbshëm në shoqërinë tonë. Ky është një fakt dhe hapi më i madh i ndërmarrë në këtë pikë është pranimi i tij si i tillë. Nëse kemi edhe shqiptarë të rekrutuar në organizata terroriste me profil fetar ose jofetar, do të […]

25 VITE DRITA ISLAME

25 VITE DRITA ISLAME

Më 7 tetor 1991, Haxhi Hafiz Sabri Koçi, i drejtohej Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve me një shkresë ku mes të tjerash, i kërkon të mundësojë botimin e një gazete. Ringjallja e besimit islam nuk mund të kryhej vetëm nëpërmjet ligjëratave dhe predikimeve në xhami, kështuqë duheshin gjetur mënyra dhe kanale të tjera komunikimi […]

U zhvilluar ne qytetin e Pukes nje takim me Forumin e Gruas Myslimane

Kryetarja e Forumit te Gruas Myslimane prane Myftinise Puke Erjola Kopani ka zhvilluar nje takim me aktivistet e Forumit te Gruas Myslimane te qytetit te Pukes, Fushe Arrezit dhe fshatit Qerret. Ne kete takim kryetar e FGM-Puke Erjola Kopani ftoj aktivistet qe te bashkepunojme me njera tjeteren me qellim thirrjen ne rrugen e islamit te […]