Home » Entries posted by Myftinia Puke
Stories written by Myftinia

Njoftim: Me date 21 mars 2020 eshte Nate e Mire e dyte “Miraxh”

Njoftim: Me date 21 mars 2020 eshte Nate e Mire e dyte “Miraxh”

Njoftim Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se; diten e shtune date 21 mars 2020 eshte nata e bekuar e Miraxhit. Kjo nate njihet edhe me emrin Isra. Allahu xh.sh. i ka bere profetit Muhammed a.s. udhetimin e Isras ku Profeti a.s. u qetesua nga Allahu xh.sh duke i treguar disa […]

Njoftim: Neser 13.03.2020 nuk do falet namazi i xhumas

Njoftim: Neser 13.03.2020 nuk do falet namazi i xhumas

Te nderuar besimtare mysliman te rrethit Puke! Ne zbatim te vendimit te Komunitetit Mysliman te Shqiperise, si dhe ne vlersim te situates se re te krijuar nga covid19 te cilin Organizata Boterore e Shendetesise e ka shpallur zyrtarish pandemi , Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit te Pukes se neser date; 13.03.2020 […]

Njoftim drejtuar besimtareve mysliman te rrethit Puke

Njoftim drejtuar besimtareve mysliman te rrethit Puke

Ne zbatim te Qarkores se Komunitetit Mysliman te Shqiperise nr.186 Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se per shkak te korona viruesit (covid 19) jane marr keto masa: “Anullohen te gjitha aktivitet islame qe Myftinia Puke kishte planifikuar te zhvillonte me rastin e muajve dhe neteve te bekuara. Nuk do kete […]

Njoftim i Komuniteti Mysliman te Shqiperise ne lidhje me korona virusin

Njoftim i Komuniteti Mysliman te Shqiperise ne lidhje me korona virusin

NJOFTIM Të nderuar besimtarë dhe besimtare! Të gjithë jemi të vetëdijshëm për seriozitetin dhe përmasat mbarëbotërore që ka marrë epidemia e virusit COVID-19. Feja Islame i jep rëndësi të madhe shenjtërisë së jetës së njeriut dhe mbrojtjes së saj. Në rastet e shpërthimit të epidemive, Profeti Muhamed (a.s.) na urdhëron që: “Nëse dëgjoni se diku […]

Njoftim: Per shkak te covid 19 mbyllen kurset islame

Njoftim: Per shkak te covid 19 mbyllen kurset islame

Njoftim Per shkak te korona viruesit (covid 19), Myftinia Puke njofton se jane mbyllur te gjithe kurset islame ne rrethin e Pukes deri ne nje urdher te dyte. Luten prinderit qe kan femijet pjese te kurseve ne Puke, Fushe Arrez etj qe te mos i dergojne ne kursin e Mejtepit. Allahu xh.sh. na udheron qe […]

Njoftim: Neser dt.27.2.2020 eshte nata e bekuar “Regaib”

Njoftim: Neser dt.27.2.2020 eshte nata e bekuar “Regaib”

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se bazuar ne Kalendarin Islam te Komunitetit Mysliman te Shqiperise se neser date; 27 shkurt 2020 eshte nata e pare e bekuar Regaib. Syfyri eshte ne oren 04:42 ndersa iftari eshte ne oren 17:35. Nata e bekuar Regaib bie ne muajin Rexhep. Per te mesuar […]

97 vjet më parë filloi punimet Kongresi i parë Mysliman Shqiptar

97 vjet më parë filloi punimet Kongresi i parë Mysliman Shqiptar

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, u themelua nga rilindas dhe firmëtarë të pavarësisë 97 vjet më parë, si një bashkësi, që do të përfaqësonte zërin e besimtarëve myslimanë në Shqipëri, trojet shqiptare, madje, në mjaft raste edhe zërin e mbarë shqiptarëve. Kuptohet që ky institucion është vazhdimësia e institucioneve islame, që ekzistonin prej shekujsh në vendin […]

Zhvillohet ne qytetin e Fushe Arrezit takim ne kuader te muajve te “Mire”

Zhvillohet ne qytetin e Fushe Arrezit takim ne kuader te muajve te “Mire”

Myftinia Puke ka zhvilluar ne qytetin e Fushe Arrezit nje takim ne kuader te fillimit te muajve te 3 muajve te “Mire” 1.Rexhep, 2. Shaban dhe 3. Ramazan. Takimi u hap me disa ajete Kur’anor nga imam Erjon Laçi per te vijuar me fjalen pershendetese te aktivistit te Myftinise Puke Basri Selimaj. Me pas aktivitetin […]

Njoftim: Me 25 shkurt 2020 fillojnë 3 muajt e Mirë

Njoftim: Me 25 shkurt 2020 fillojnë 3 muajt e Mirë

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman se me date 25 shkurt 2020 fillojne tre muajt e Mire; 1.Rexhep, 2. Shaban dhe 3.Ramazan. Allahu xh.sh thote: “Te Allahu numri i muajve eshte dymbedhjete (sipas henes), ashtu si eshte ne librin e Allahut prej dites kur krijoi qiejt dhe token. Prej tyre kater jane te shenjte […]

Myftiu Gezim Kopani zhvilloj takim me aktivistet e Myftinise

Myftiu Gezim Kopani zhvilloj takim me aktivistet e Myftinise

Sot 26 janar 2020 , Myftinia Puke zhvilloj nje takim puna me disa nga Anetaret e Keshillit te Myftinise Puke, aktiviste te Myftinise, ativistet e Forumit te Gruas dhe disa Kryepleq te fshatrave. Ky takim u zhvilluar ne kuader te 30 vjetorit te Lirise se Besimit. Takimin e drejtoj Myftiu i Pukes Gezim Kopani i […]

Page 1 of 111123Next ›Last »

Zhvillohet ne qytetin e Fushe Arrezit takim ne kuader te muajve te “Mire”

Myftinia Puke ka zhvilluar ne qytetin e Fushe Arrezit nje takim ne kuader te fillimit te muajve te 3 muajve te “Mire” 1.Rexhep, 2. Shaban dhe 3. Ramazan. Takimi u hap me disa ajete Kur’anor nga imam Erjon Laçi per te vijuar me fjalen pershendetese te aktivistit te Myftinise Puke Basri Selimaj. Me pas aktivitetin […]