U zhvillua mbledhja e pare e Keshillit te Myftinise Puke per vitin 2015

Me date 18 janar 2015 u zhvillua mbledhja e radhes e Keshillit te Myftinise se rrethit Puke me kete rend dite:
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
-Analiza e Punes e vitit 2014
-Plani i Punes per vitin 2015
-Te ndryshme
 
Mbledhja u hap me kendimin e disa vergjeve Kur’anore te kendura nga imami i xhamise Puke Bekim Sokoli dhe per te vazhduar me miratimin e rendit te dites. Me pas Keshillit i Myftinise Puke u informua ne hollesi mbi aktivitet qe Myftinia e rrethit Puke ka zhvilluar gjate vitit 2014. Myftiu Gezim Kopani vecçoi disa aktivitete qe Myftinia Puke ka zhvilluar pergjate vitit 2014 dhe me konkretisht: “…Mbreslenese ka qene tha Kopani aktiviteti “Perjetesisht me Ty” zhvilluar ne kuader te muajit Mevldut ne qytetin e Fush-arezit. Ishte hera e pare zhvillimi i nje aktivitete te ketyre permasave ne kete qytet. Dhe kjo u mundesua nga grupi artistik i Medreses H.Sh.Shamia Shkoder dega e vajzave dhe e djemve. Po ashtu aktivitet i vecante ka qene “Hz.Muhammed as. Krenaria e Njerezimit” qe u zhvillua ne Pallatin e Kultures se qyetit te Pukes ku moren pjese mbi 600 besimtare. Ky aktivitet u realizua fale mbeshtetjes se Komunitetit Mysliman te Shqiperise dhe grupit artistik te Medreses se Tiranes. Aktivitete te shumta fetare, humane dhe iftare jane zhvilluar pergjate muajit te bekuar Ramazan. Gjate muajit Ramazan 2014 fale mbeshtetjes se KMSH-se, Diyanetit te Turqise dhe te fondacionit “Miresia”  Myftinia Puke u ka ardhur ne ndihme me pako ushqimore mbi 300 familjeve. Ne total gjate vitit 2014 Myftinia Puke ka trokitur dhe u ka ardhur ne ndihme mbi 1000 familjeve te varfra ne rrethin e Pukes.  Fale mbeshtetjes se KMSH-se  aspekti financiar ka psuar rritje. Ne saje te mbeshtetes se shoqates Istanbul eshte vene re ritje ne aspektin arsimore. Gjate ketij viti nga puka jane diplomuar rreth 7 medresiste pukjane nderkoh qe vazhdojne studimet neper Medresa dhjetra djem e vajza te tjera pukjane…”
Keshilli i Myftinise Puke miratoi planin e punes te Myftinise Puke per vitin 2015. Ne perfundim Keshilli i Myftinise Puke miratoi: Analizen e Punes te Myftinise Puke per vitin 2014, Planin e Punes per vitin 2015, Kalimin per shqyrtimin KMSH-se te kerkeses se famijes “Aga”, projekti i takimeve dhe bisedave islame ne fshatrat e rrethit te Pukes, Zhvillimin e Analizes se Punes nga viti 2004-2014 etj.
/Myftinia Puke/
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
Gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise Puke 18.01.2015
 

Leave a Reply