U zhvillua ceremonia e perurimit te xhamise se fshatit Iballe

 

Nen nje atmosfer festive me date 28 prill 2019, u zhvillua ne fshatin Iballe ceremonia e perurimit te xhamis se re te fshatit Iballe.

Te pranishem ne kete ceremoni ishte Myftiu i Pukes Gezim Kopani, perfaqesuesi i Komunitetit Mysliman te Shqiperise njeherazi drejt i Vakf-Finanacave Edison Hoti, Perfaqesuesi i Bashkise Fushe Arrez Marjan Dodaj, donatori i ardhur nga Kuvajti Shejh Nabil Al Avadi, drejtori i shoqates Komiteti i Bashkuar Kuvatian Duart e Bamiresise Ibrahim al Faki etj.

Ceremonia u hap me disa ajete Kur’anore per te vazhduar pastaj me programin e parashikuar me kete rast. Fjalen pershendetese e mbajti Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili nder te tjera: “Ne radhe te pare, falenderimi i takon Allahut xh.sh i Cili na mundesoi qe te jemi sot bashk ketu ne gezimin me te madh te ketij fshati, te myslimaneve te ketij fshati ku sot perurojme xhamin te cilen Allahu xh.sh. e quan shtepin e tij. Xhamia eshte vend bashkimi ne miresi. Ne xhami adhurohet Allahu xh.sh. prandaj Allahu xh.sh. thote: “Me permendeni dhe me falenderoni Mua (Allahun), dhe bashkohuni ne miresi dhe mos u percani…” Para se ta mbyll fjalen time deshiron te falenderoj te gjithe ato qe mundesuan rindertimin e xhamis se fshatit Iballe, Komunitetin Mysliman te Shqiperise, Komiteti e Bashkua Kuvajtian per Bamiresi, Duart e Bamiresise, te Bashkise Fushe Arrez, Erjon Hasmegaj dhe puntoret e tij qe punan ne ndertimin e xhamise.

Me pas fjalen pershendetese e mori perfaqesuesi i Bashkise Fushe Arrez Marjan Dodaj i cili tha: “Falenderojme Myftinin e Pukes per ftesen duke uruar ate dhe gjithe komunitetin mysliman te fshatit Iballe per xhamin e re ne te cilen do kryhen obligimet fetare. Ne pa mundesi per te marr pjese u dergoj pershendetjet dhe urimet e kreut te Bashkise se Fushe Arrezit Fran Tuci duke ju uruar xhamin e re.”

Ne emer te Komunitetit Mysliman te Shqiperise pershendeti drejtori i Vakf -Finances Edison Hoti i cili nder te tjera tha: “Xhamia eshte vend edukimi dhe ibadeti, per te cilen cdo njeri ka nevoje. Falenderoj Myftiun e Pukes per punen dhe perkushtimin e tij ne rindertimin e kesaj xhamie, falenderoj donatoret Kuvajtian qe financuan xhamin. Ju uroj ta gezoni xhamin, duke ua lene ate juve si amanet si duke duke ju percjell urimet e Kryetarit te Komunitetit Mysliman te Shqiperis H.Bujar Spahiu.”

Me pas fjalen pershendetese emori donatori i xhamise Iballe, Shejh Nabil Alavadi i cili nder te tjera tha: “Kam kenaqesin qe ndodhem sot ketu, edhe pse rruge ishte shume lodhshme, ndjehem mir kur shikoj keto njerez te bashkuar sot ne kete dite te vecante ne perurimin e xhamis. Me kete rast falenderoj per bashkepunimin Komunitetin Mysliman te Shqiperise, te Myftinise Puke dhe te Bashkise Fushe Arrez ku u be e mundur rindertimi i xhamise. Xhamit jane vendi me i vecante te cilen Allahu xh.sh. ka permendur. Prandaj ku vend falje le te jete pike bashkimi, per te gjithe, ne lutje, pune te mira etj.

Me pas ceremonia vazhdoj me prerjen e sherimit te perurimit nga Shejh Nabil Al Avadi, Edison Hoti, Gezim Kopani dhe Ibrahim al Faki. Me pas te pranishmit kryen edhe faljen e namazit te drekes.

Xhamia e fshatit Iballe u ndertuar ne kohen Osmane, dhe eshte nje nder xhamit e vjetra te Myftinise se rrethit Puke.

Iballe-Puke me; 28 prill 201920190428_131220 20190428_131809 20190428_131937 20190428_132023 20190428_132351 20190428_132615 20190428_133054 20190428_133131 20190428_133140 20190428_135704 IMG-20190428-WA0010 IMG-20190428-WA0014 IMG-20190428-WA0015 IMG-20190428-WA0069 IMG-20190428-WA0071 IMG-20190428-WA0084 IMG-20190428-WA0087 IMG-20190428-WA0112 IMG-20190428-WA0118 IMG-20190428-WA0141 IMG-20190428-WA0178 IMG-20190428-WA0205 IMG-20190428-WA0209 IMG-20190428-WA0211 IMG-20190428-WA0263 IMG-20190428-WA0267 IMG-20190428-WA0270 IMG-20190428-WA0272 IMG-20190428-WA0294 IMG-20190428-WA0338 IMG-20190428-WA0342 IMG-20190429-WA0012 IMG-20190429-WA0016 IMG-20190429-WA0017 IMG-20190429-WA0018 IMG-20190429-WA0019 IMG-20190429-WA0024 IMG-20190429-WA0026

 

 

Leave a Reply