Respekti dhe dashuria per hir te Zotit xh.sh

Ebu Idriz el-Halvan tregon: “Nje dite hyra ne faltoren e Damskut. Atje pashe nje te ri qe i shkelqenin dhembet e bardhe. Pyeta se kush ishte?

-Eshte Muadh bin Xhebel nga pasuesit e Profetit a.s, me thane.

Shkova ne faltore te nesermen heret ne mengjes dhe pashe se ai kishte ardhur para meje e po falte namaz. E prita gjersa mbaroi. Pastaj i shkova prane, i dhashe selam dhe i thashe;

-Te betohem ne Allahun xh.sh se te dua pra te respektoj!

Ai me pyeti;

-Per Allahun?

I thash: Per Allahun!

Por ai me pyeti perseri;

-A per hire te Allahut me do mua?

Une perserita te nejten gje:

-Po, per hir te Allahut te dua!

Atehere, Muadh bin Xhebeli me kapi per rrobe e me hoqi menjane:

-Te pergezoj! me tha.

-Sepse kam degjuar te Derguarin e Allahut te thote keshtu:

“Allahu xh.sh urdheron: Pa dyshim, ata qe e duan njeri-tjetrin per hatrin Tim, ata qe ulen e bisedojne per hatrin Tim, ata qe e vizitojne njeri-tjetrin per hatrin Tim, ata qe e gostision bujarisht njeri-tjetrin per hatrin Tim, do meritojne dashurin Time.”

 

Leave a Reply