Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvilloj nje takim ne fshatin Qerret

Me date 20 nentor 2016 Myftinia Puke organizoj nje takim me banoret ne fshatin Qerret. Ne takim mori pjese Myftiu i Pukes Kryeplaku i fshatit Qerret Gazmend Djaloshi Anetar te Keshillit te Myftinise Puke.

Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani tha: “Ky takim zhvillohet ne kuader te disa organizimeve qe Myftinia Puke do ndermarr ne xhamin e fshatit Qerret. Kerkoj nga ju qe fshati Qerret te jet shembull dhe lokomotiv per fshatret e tjere duke ofruar shembullin tuaj te bukur ne ndihme te islamit sic eshte tashme kjo xhami. Po ashtu kerkoj nga ju angazhimin tuaj per rihapjen e Mejtepit te fshatit Qerret ky femijet tuaj te njohin dhe te mesojne fene islame pasi ato jane e ardhmja duke shpresuar ne formimin e nje kuadri fetare jo vetem per fshatin tuaj por edhe me gjere.”

Nga te pranishmit pasi u diskutuan disa ceshtje u moren disa angazhime te perbashketa si:

-Vendosja e piketave kufizuese ne terren te prones se xhamise se fshatit Qerret duke u bazuar ne dokumentat hipotekor te xhamise.

-Rihapjen e Mejtepit te fshatit Qerret duke filluar nga 26 nentor 2016 ora 09:00.

-Riorganizimin e faljese se namazit te xhumase, ku per nje kohe te papercaktuar duke fillua nga  e xhumaja e dates 25 nentor 2016 ora 13:00 do falet nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani.

-Caktimi i nje kujdestari dhe Myezini per xhamin.

-Vendosjen e kuotes se antaresimit per xhamin  nga banoret e fshatit Qerret.

Date 20.11.2016

20161120_151103 20161120_151350 20161120_151418 20161120_151806 20161120_152156 20161120_152331 20161120_155430 20161120_155526

Leave a Reply