Myftiu i Pukes Gezim Kopani uron besimtaret per fillimin e Ramazanit

Myfiu i Pukes imam Gezim Kopani
Myfiu i Pukes imam Gezim Kopani

Me rastin e fillimit te muajit Ramazan, gjate dites se sotme Myftiu i rrethit te Pukes imam Gezim Kopani uroj besimtaret mysliman te rrethit te Pukes.
“Falenderimi i takon vetem Allahut te Madheruar. Te nderuar mysliman! Sonte fillojme faljen e namazit te Terahvive ne pritje te fillimit te muajit Ramazan. Muaji Ramazan Allahu xh.sh e ka zgjedhur si muajin e begat dhe muajin e Rahmetit, pasi Allahu xh,sh ne kete muaj zbriti librin e shejte Kur’anin. Muaji Ramazan eshte nje shkoll qe edukon besimtaret duke i arsimuar me kulturen me te larte njerzore, ku njerzit shtojne dashurine mes njeri-tjetrit.Behen me bujar dhe me ndihmetar ndaj nevojtarit. Muaji Ramazan eshte muaj i cili i bashkon njerzit ne nje ideal, dhe ajo eshte devotshmeria ndaj Allahut xh.sh. Kushdo qe behet shkaktar per largimin e nje personi nga veprat haram sic eshte alkoli,bigjozi etj do marr sevape te shumta. Me qellimin e perfitimit te rahmetit qe mbar muaji Ramazan, myslimanet ka nje mundesi te arte te lusin Allahun xh.sh ashtu sic dine, te flasin fjale te mira dhe te japin sadaka. Me kete rast uroj te gjithe myslimanet agjerim te lehte dhe te pranuar!
Urim me rastin e muajit te bekuar te Ramazanit!
Myftiu i rrethit te Pukes
Imam Gezim Kopani

Leave a Reply