Myftiu i Pukës Gëzim Kopani takim me banorët e fshatit Xathë

Në kuadër të natës së mirë Regaib Myftinia Pukë e mbështetuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka zhvilluar një takim me banoret e fshatit Xathë. Në këtë takim

Xathe,Puke 18.4.2015
Xathe,Puke 18.4.2015

mori pjesë Myftiu i Pukës Gëzim Kopani i cili pasi falenderoi banorët për interesimin foli mbi rëndësin e muajit Rexhep dhe natës së mirë Regaib. Myftiu i Pukës Gëzim Kopani ndaloi pak edhe mbi traditat islame që kanë fshatrat si Xathi,Fleti dhe Kulumria, ai ndër të tjera tha: “Janë pikërisht këto fshatra që me besimin e tyre ndërtuan xhamin e Kulumrisë e cila i shërbeu për tre fshatra. Njeriu pa besim në Allahun xh,sh është jetim dhe i pashpresë. Prandaj takime të tilla ngjallin jeten në zemrat e njerëzve duke u përgatitur kështu për ardhjen e natës së mirë Regaib”

Më pas të pranishmit pasi falënderuan Myftiun për organizimin e takimit kërkuan nga Myftinia dhe Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ndërtimin e një xhamie për fshatin Xathë ku të gjithë ne si fshat të kryejmë ritet fetare, pasi ne jemi fshat shumë i largët me Puken apo fshatrave të tjere ku ka xhami, thanë të pranishmit.

Në fund të takimit Myftiu Gëzim Kopani iu premtoi besimtarëve që vëmendja e Myftinisë Pukë dhe e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë do shtohet edhe më tej për besimtarët mysliman të këtij fshati dhe jo vetem.

Në fund të takimit për të pranishmit u shpërndanë literatura islame si; drita islame, etika,kalendar islam etj.

Aktualisht (18 prill 2015) ne fshatin Xathë jetojnë mbi 160 banorë, ndersa ne fshatin Kulumri 16.

Xathë,Pukë më 18 prill 2015

Xathe,Puke 18.4.2015
Xathe,Puke 18.4.2015

Leave a Reply