Myftiu i Pukës Gëzim Kopani priti në një takim zyrtar vëllezerit Kabashas nga Prizreni

Myftiu i Pukë Gezim Kopani i shoqeruar me disa nga antar te Keshillit te Myftinise Puke priti ne nje takim zyrtare nje delegacion nga fisi i Kabashit me banim ne Korish te Prizrenit dhe jo vetem.

Delegacioni kryesohej nga Prof.Rrahman Rexhaj , Lulzim Kabashi , Xhemil Kabashi dhe Enver Kabashi.

Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani pasi falenderoj vellezerit Kabashas per viziten nder te tjera tha: “Ne kuader te promovimit te veprimtaris se Haxhi Rrustem Kabashit (1835-1910) me origjin nga fshati Kabash i Pukes dhe te promovimit ne Puke te librit Haxhi Rrustem Kabashit me autor Prof. Asoc. Shefqet Hoxha , dhe Keshilli i Myftinise Puke ne respekt te figures se tij per ndihmen e dhene ndaj islamit duke dhuruar toke per xhami si dhe ndertimin e xhamis dhe mektebit, si dhe ndihmes ndaj islamit ne krahinin e Pukes e vlersoj me çertifikate Mirenjohje Haxhi Rrestem Rexhep Kabashin 1835-1910.

Ne emer te familjes foli nipi i Haxhi Rrustes Xhemil Kabashi i cili ne emer te familjes falenderoj Myftiun Gezim Kopanin dhe Keshillin e Myftinise per vlersimin e gjyshit si dhe faleminderoj te gjithe pukjanet. Po ashtu falenderoj ne emer te familjes edhe Lulzim Kabashi ndersa prof. Rrahman Rexhaj i dhuroj Myftiut te Pukes Gezim Kopani librin e tij te ri me titull: “Kabashi i Vendit – Prizren ne Rrjedha te Historise 1- Monografi, botuar ne Prizren 2022.

Puke me; 05 nentor 2022

Leave a Reply