Myftinia Puke shtron iftare me mbeshtetjen e Bashkesise Islame te Kosoves

Myftinia Puke me mbeshtetjen e Bashkesise Islame te Kosoves ka organizuar shtrimin e disa iftareve ne rrethin 20170601_210111Pukes. Ne iftarin e pare te shtruar  moren pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani , perfaqesuesit e Bashkesise Islame te Kosoves nje herazi drejtori i finances pran BIK Kasim Gerguri dhe anetari i Kryesise se BIK-ut Bahri Sejdiu.

Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani falenderoj Bashkesin Islame te Kosoves me ne krye Myftiun Naim Ternava per ndihmen dhe mbeshtetjen e dhene Myftinise Puke ku nepermjet saj duke u gjendur prane agjeruesve te kesaj zone dhe familjeve ne nevoje.

Ne emer te Myftiut te Kosoves Naim Ternava pershendeti Kasim Gerguri i cili nder te tjera tha: “Ju percjell selamet juve ne kete iftar. Muaji ramazan eshte muaji i solidaritetit , eshte muaji i dore zgjatjes . Eshte muaji i bashkimit rreth sofres se iftarit. Nisur nga ky parim jemi nisur nga Prishtina per ne Puke sepse ne Puken dhe gjithe Shqiperine e konsiderojme nenen tone. Sepse cdo here na kan dal ne ndihme Kosove ne kohen me te veshtire, ne ate kohe kur kemi ikur nga shkau dyert e Shqiperise nene kan qene te hapura. Andaj ne nuk e harrojme ate qe keni bere per popullin e Kosoves.”

Ndersa anetari i Kryesise se Bashkesise Islame te Kosoves Bahri Sejdiu foli mbi vlerat e muajit Ramazan ku nder te tjera tha: “Ramazani ndohet ne tre pjese ; fillimi i tij eshte meshire, mesi i tij eshte falje nder fundi i tij largim nga zjarrimi i xhehenemit. Andaj lusim Allahun e madheruar qe edhe fundi i ketij ramazani te jete fund i mekateve”

Ne kete iftar moren pjese rreth 130 agjerues. Para iftarit Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga perfaqesuesit e Bashkesise Islame te Kosoves shperndane disa pako ushqimore ne qytetin e Pukes. Ne kuader te muajit Ramazan Bashkesia Islame e Kosoves ka derguar Myftinise Puke 200 pako me ushqime te cilat do shperndahen ne rrethin e Pukes.

20170601_201220 20170601_201507 20170601_201536 20170601_201616 20170601_205752 20170601_205847 20170601_205945 20170601_210111 20170601_210245

Leave a Reply