Edukata e xhamise

Duhet t’u kushtojme kujdes pikave te meposhtme qe kane lidhje me edukaten e xhamise:

-Ne xhami duhet te hyjme me abdest dhe me kembe te djathte.

-Nga xhamia duhet te dalim me kembe te majte.

-Ne tapetin e xhamise nuk duhet te shkelim me kembe dhe çorape te ndotura.

-Para se te shkome ne xhami nuk duhet te hame diçka qe shkakton shqetesim tek xhemati, si qepe,hudhra etj.

-Duhet te shmagin sjelljet dhe veprimet qe konsiderohen mungese respekti per xhamine, si: te ulemi duke i zgjuar kembet, te therrasim dhe bertasim me ze te larte, te flasim gjera te panevojshme, te kota etj.

-Te degjojme me vemendje dhe respekt ajtet e Kur’anit qe lexohen apo ligjeraten fetare qe mbahet ne xhami.

-Kur vijme me vonese ne xhami nuk duhet ta shqetesojme xhematin per te dale ne rreshtat e pare, por te ulemi ne vendin e lire qe gjejme.

 

Leave a Reply