Myftiu i Pukës uron 8 marsin, diten e Gruas

Me rastin e 8 marsit, dites nderkombetare te gruas Myftiu i Pukes Gezim Kopani uroj nenat dhe grat pukjane .Ne mesazh urimin e Myftiut shkruan:

Me rastin e 8 marsit, dites Nderkombëtare të Gruas uroj të gjithë nënat dhe gratë kudo ndodhen të kenë shëndet dhe çdo të mirë në jetë! Ngjarjet e fundit ku u vran disa gra tregoi edhe një herë se shoqëria jonë ka nevoj urgjente ti kthehen vlerave familjare dhe mbi të gjitha besimin në Allahun xh.sh. Islami e vlerson gruan si çelsin me të cilin fitohet xhenneti. Ndaj ajo nëpërmjet islamit gjenë ngrohtësi, rrespekt, përsonalitet dhe të drejta të barabarta. Në këtë kuadër sjell në vëmendje fjalen e Allahut xh.sh. që thotë: “E kemi urdhëruar njeriun të sillet mirë ndaj prinderve të tij, sepse nëna e tij e mbajti me mund pas mundi (në bark) dhe pas dy viteve ia ndan gjirin…” (Llukman; 14)Dhe nje here urime 8 marsin !

Leave a Reply