Besimi dhe ndershmeria

1

Tregohet se nje njeri ishte shume i varfer. Jetonte me gruan e cila ishte e devotshme dhe fisnike. Nje dite njeriu doli nga shtepia per te kerkuar nafaken dhe prane nje xhamie gjeti nje qese me njemije dinare. U gezua pa mase, i mori dhe shkoi ne shtep, Por, ne shtepi e shoqja i tha: “Rregulli eshte qe te lajmerish per parat e gjetura, derisa te gjendet pronari i tyre.”

Njeri i varfer shkoi ne deren e xhamise dhe lajmeroi per te hollat e gjetura. Nga njerezit doli njeri i cili i tha: :Keto te holla te takojne ty, por ja edhe 9000 dinare te tjere.

I verferi e pyeti; A po tallesh me mua?

Njeriu iu pergjigj: Jo, pasha Allahun ! Por keto para mi ka dhene nje njeri i mire dhe i pasur dhe me tha qe qesen me nje mije dinare ta le prane xhamise, e pastaj te pyes se kush i gjeti. Nese ai qe i ka gjetur te hollat paraqitet per te pyet se te kujt jane, jepja edhe 9000 mije dinaret e tjere, sepse ai ka treguar se eshte njeri i mire dhe i ndershem.

Leave a Reply

Myftinia Puke zhvillon takim ne fshatin Qerret ne kuader te nates se bekuar Berat

Ne kuader te nates se bekuar Berat, sot 18 prill 2019 Myftinia Puke ka zhvilluar ne xhamin e fshatit Qerret nje takim me grat dhe vajzat e ketij fshati. Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga bashkeshortia e tij si dhe Forumi i Gruas Myslimane per fshatin Qerret. Takimin e pershendeti Myftiu i Pukes […]