Lindjes profetike , poezi

Muhammed

Ne numrin 8-te te revistes “Kultura Islame” te vitit 1940 eshte publikuar poezia “Lindjes profetike” kushtuar Muhammedit a.s. te cilen po e publikojme si me poshte shenon:

“Rebiyl-evvel e dymbedhjeta dite

Gjithesise mbare ç’i solli nje drite

Driten, qe ndriçoi gjithe hapsiren

Diellin, qe i çduku botes erresiren.

 

Levdime te qofshin, o i Madhi Zot!

Se çdo gje ne bote s’e krijove kot.

Permbi gjithe krijesat mbret bere njerezine

I dhurove mendjen edhe diturine.

 

Por ah! Sa mjereim! ky njeriu i gjore

Dhuratat e Tua s’diti t’i perdore.

S’diti t’i perdore neper pun’te mira,

Por i shperdoroi neper marrezira.

Meshirove shum-o Ti qe s’ke shok tjeter,

Per ta udhehequr dergove profetër,

Dergove Udh-heqsa Udhen te deftojin,

Ne rrug’te shpetimit njerezit te drejtojin.

***

Koha po kalonte, bota po zhvillohesh,

Por nje pjes’e njerezve s’deshte te drejtohesh

Dhe keshtu mbi toke filloi ngaterresa,

U-perhap zullumi, zu te zhdukej besa.

Udh-heqsat e Zotit kushe si dergjonte

Veq nje pjes’e e vogel bukur qe gjykonte.

Arriti nje kohe qe njerin e gjore

E kellisin gjalle Brenda mu ne vorre.

Erresira boten shum e kish mbuluar

Dhe padituria shume e kish pushtuar.

Me teper se kurre duhej t’u shpresonte

Qe krijuesi i Madh Profet te dergonte.

 

Marr nga libri: “Periodiku shqiptare Islam (Gjysma e pare e shk.XX) autor Dr.Farush Rexhepi , fq.254

Leave a Reply

Myftinia Puke zhvillon takim ne fshatin Qerret ne kuader te nates se bekuar Berat

Ne kuader te nates se bekuar Berat, sot 18 prill 2019 Myftinia Puke ka zhvilluar ne xhamin e fshatit Qerret nje takim me grat dhe vajzat e ketij fshati. Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga bashkeshortia e tij si dhe Forumi i Gruas Myslimane per fshatin Qerret. Takimin e pershendeti Myftiu i Pukes […]