Home » Archives by category » Aktualitet (Page 3)

Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Roli i tyre 1523-2017

Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Roli i tyre 1523-2017

Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Roli i tyre Nga; Gezim Kopani , Myfti i Pukës Abstrakt Hyrja e besimit islam ne rrethin e Pukës (1523), ku pasardhësit e Princ Progon Dukagjini u konvertuan në besimin mysliman duke filluar nga Mustaf Pasha. Në vitin 1947 u vëndos Kajmekami në Pukë (vendi ku sot quhet Koder Hani), dhe më pas u ndërtua xhamia […]

Perfundon me sukses ndertimi minares se xhamise Iballe

Perfundon me sukses ndertimi minares se xhamise Iballe

Ka perfunduar me sukses ndertimi i minares se xhamise se fshatit Iballe.  Punimet e ndertimi te minares se xhamise se fshatit Iballe nisen gjate muaji prill 2018 dhe perfundoj ne muajin qershor 2018. Minarja eshte e gjate 20 m. Nderkoh keto dite do filloj puna per ndriçimin dhe vendosjen e sistemit audio. Rindertimi i xhamise se […]

Fuksionaret zyrtare te rrethit Puke percjellin mesazhe urimi pran Myftinise Puke

Fuksionaret zyrtare te rrethit Puke percjellin mesazhe urimi pran Myftinise Puke

Pas ceremonis se Fiter Bajramit drejtues te institucioneve te rrethit Puke zhvilluan vizite ne Myftinine e Puke per te uruar festen e Fiter Bajramit. Te paret qe uruan ishte Famullitari i Kishtes Katolike Puke Givani Fiocchi i cili u prit nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani. Me kete rast Famullitari uron festen e Fiter Bajramit […]

Lutja e bere sot nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani me rastin e Fiter Bajramit

Lutja e bere sot nga Myftiu i Pukes Gezim Kopani me rastin e Fiter Bajramit

LUTJA E BERE SOT 15 QERSHOR 2018 NGA MYFTIU I PUKES GEZIM KOPANI ME RASTIN E FESTES SE FITER BAJRAMIT O Allah! Ne kete dite te madhe, te jemi drejtuar Madheshtise tende. Na fal gjynahet tona! Na prano agjerimin tone! O Allah ! Na prano namazet dhe lutjet tona! O Allah ! Na prani namazet […]

Falet Fiter Bajrami ne rrethin e Pukes

Falet Fiter Bajrami ne rrethin e Pukes

Qe ne oret e para te mengjesit qindra besimtare mysliman te rrethit te Pukes i jane drejtuar xhamive per te kryer faljen e namazit te Fiter Bajramit. Ceremonia kryesore u zhvillua ne xhamin e qytetit te Pukes ku Myftiu i Pukes Gezim Kopani ka drejtuar ceremonin e Fiter Bajramit. Ne fjalen e tij Myftiu Gezim […]

Mesazh urimi i Myftiut te Pukes me rastin e Fiter Bajramit

Mesazh urimi i Myftiut te Pukes me rastin e Fiter Bajramit

MESAZH URIMI I MYFTIUT TE PUKES ME RASTIN E FITER BAJRAMIT 2018 Bismilahir Rahmanir Rahim ! Te nderuar mysliman te rrethit Puke ! Falenderimet jane per Allahun xh.sh. i Cili na mundesoi te kalojme nje muaj te begate, muajin e Ramazanit ! Ky muaj solli tek zemrat e myslimaneve gezim, lumturi dhe ndjenjen e solidaritetit […]

Mbeshtetje sociale ne kuader te muajit Ramazan 7

Mbeshtetje sociale ne kuader te muajit Ramazan 7

Myftinia Puke me mbeshtetjen e Fondacionit Islamic Relief ka organizuar ne kuader te muajit ramazan shperndarjen e disa pakove me ushqime ne Puke dhe fshatin Qerret. Ashtu si heret e tjera edhe ne kete shperndarje mori pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani si dhe perfaqesuesi i Fondacionit Islamic Relief Besimir Mataj. Myftiu i Pukes Gezim Kopani falenderoj fondacionin Islamic […]

Mbeshtetje sociale ne kuader te muajit Ramazan 6

Mbeshtetje sociale ne kuader te muajit Ramazan 6

Myftinia Puke me mbeshtetjen e Fondacionit Miresia ka organizuar ne kuader te muajit ramazan shperndarjen e disa pakove me ushqime ne Puke fshatin Xathe etj. Per kete mbeshtetje sociale Myftiu Gezim Kopani ka falenderuar kryetarin e Fondacionit Miresia Korab Kaja i cili prej vitesh eshte prane Myftinise Puke njeherazi edhe dhjetra familjeve ne rrethin e Pukes. Keto […]

Myftiu i Pukes Gezim Kopani mori pjese ne iftarin e shtruar nga Bashkia Puke

Myftiu i Pukes Gezim Kopani mori pjese ne iftarin e shtruar nga Bashkia Puke

Me date 08 qershor 2018, Myftiu i Pukes Gezim Kopani mori pjese ne iftarin e shtruar nga kreu i Bashkise Puke Gjon Gjonaj. Ne fjalen e tij kreu i Bashkise Puke uron besimtaret mysliman per sakrificen qe bejne gjate nje muaj gje e cila tregon per forcen e madhe qe njeriu ka. Duhet vlersuar nga te […]

Mbeshtetje sociale ne kuader te muajit Ramazan 5

Mbeshtetje sociale ne kuader te muajit Ramazan 5

Myftinia Puke me mbeshtetjen e Turkiye Diyanet Vakfi ka organizuar ne kuader te muajit ramazan shperndarjen e disa pakove me ushqime ne Puke , fshatin Micoj, Blerim etj. Edhe ne kete shperndarje mori pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani perfaqesuesi i Zyres se Keshillitarit per Ceshtjetet Fetare prane Ambasades Turke ne Shqiperi Ilmi Proshka si dhe perfaqesuesi i […]

U zhvilluar ne qytetin e Pukes nje takim me Forumin e Gruas Myslimane

Kryetarja e Forumit te Gruas Myslimane prane Myftinise Puke Erjola Kopani ka zhvilluar nje takim me aktivistet e Forumit te Gruas Myslimane te qytetit te Pukes, Fushe Arrezit dhe fshatit Qerret. Ne kete takim kryetar e FGM-Puke Erjola Kopani ftoj aktivistet qe te bashkepunojme me njera tjeteren me qellim thirrjen ne rrugen e islamit te […]