Shkrimi i Maks Velo, reagon myftiu i Pukes: “Akt i qellimshem perqarje ne prag te vizites se Papes”

Artikulli I pak ditve me pare I Maks Velo ku shprehte kundershtiti e tij me myslimanet dhe verioret ka shkaktuar reagime te shumta duke u perceptuar dhe si nje hap qw synon perqarje.
Myftiu I Pukes , imam Gezim Kopani eshte nder ata qe kane reaguar hapur duke e cilesuar kete si nje hap te qellimshem ne prag te vizites se Atit te Shenjt Papa francesku.
Myftiu Kopani jo vetem si prijes I besimit islam por dhe si veriore apelon qe te tilla shkrime te mos ndikojne per te sjell percarje ndersa e cileson te udhet faljen publike qe duhet te beje Maks Velo.
Per myftiun Gezim Kopani Shqiperia eshte kaq e vogel sa nuk duhet te synohet perqarja e saj ne krahina e besime.

/ptv/

Leave a Reply

Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Roli i tyre 1523-2017

Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Roli i tyre Nga; Gezim Kopani , Myfti i Pukës Abstrakt Hyrja e besimit islam ne rrethin e Pukës (1523), ku pasardhësit e Princ Progon Dukagjini u konvertuan në besimin mysliman duke filluar nga Mustaf Pasha. Në vitin 1947 u vëndos Kajmekami në Pukë (vendi ku sot quhet Koder Hani), dhe më pas u ndërtua xhamia […]