Kater muajit e shenjte ne islam

Allahu xh.sh thote:
Te Allahu numri i muajve eshte dymbedhjete (sipas henes), ashtu si eshte ne librin e Allahut prej dites kur krijoi qiejt dhe token. Prej tyre kater jane te shenjte sipas besimit te drejte(Et Tevbe 36)
Kater muajit e shenjte jane:

1. Dhul Kide

2. Dhul Hixhe

3. Muharrem

4. Rexhep

Quhen te shenjte pasi ne keto muaj nuk lejohet lufta, e keqja, trazira, por duhet bere ibadet (lutje) si dhe pune te mira.

Pervec ketyre kater muaj kemi edhe muajin Shaban dhe me i rendesishmi i muajve i cili eshte quajtur mbreti i  muajve eshte muaji i bekuar i Ramazanit.

Leave a Reply

Myftiu i Pukes Gezim Kopani takim urimi me rastin e zgjedhjes ne Krye te KMSH te H.Bujar Spahiu

Sot, 19 mars 2019, Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga disa antar te Keshillit te Myftinise Puke zhvilloj nje vizite zyrtare ne Komunitetin Mysliman te Shqiperise me rastin e zgjedhjes se H.Bujar Spahiut ne krye te KMSH-se. Me kete rast Myftiu i Pukes Gezim Kopani ne emrin e tij personal, te Keshillit te […]