Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvilloj nje takim me prinderit e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez

Ne kuader te muajve te bekuar, sot 14 prill 2019 Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvilloj nje takim ne Fushe Arrez me prinderit e nxenesve te Mejtepit te ketij qyeteti. Myftiu pasi pergezoj prinderit te cilet dergojne djemt dhe vajzat e tyre per te mesuar islamin, ndaloj mbi rendesin e muajve te bekuar dhe pritjes se muajit ramazan. Nder te tjera Myftiu Gezim Kopani tha: “…Para muajit Ramazan Allahu ka vendosur dy muaj te vecante Rexhep dhe Shaban si dhe tre nete te bekuar. Arsyeja eshte qe ne te presim muajin Ramazan ne formen me te bukur te mundshme. Na muajin Ramazan filloj shpallja e librit te bekuar te Ramazanit. Muaji Ramazan eshte muaji i Kur’anit dhe ne si mysliman e kemi obligim ta hapim Kur’anin, ta lexojme. Cfare thote Kur’ani? Pse jane tre netet e bekuara para muajit Ramazan? Jane, qe myslimani te pergatitet per pritjen e nje muajit shume te madh, i cili quhet mbreti i muajve. Lutjet ne kete muaj kan vlere te vecanta, pasi lutjet ne kete muaj pranohen. Kur nje person ngre duart e tij qe ti bej dua Allahut xh.sh. ose per te fal namaz, Allahu ka urdheruar meleket te zbresin tek ai person ose tek ai grup njerezish qe jane duke bere lutje, dhe sa here qe ata bejne lutje meleket thone amin...”

IMG-20190414-WA0013 IMG-20190414-WA0023

 

Leave a Reply