Meçe

Fshati Meçe-Kabash, Puke. Fotografi e vitit 1967

Fshati Meçe-Kabash, Puke. Fotografi e vitit 1967

Fshati Meçe eshte nje fshat qe shkon me fshatin Kabash. Fshati Meçe ka keto lagje: Krovë,Klos,Ngarel. Kohe me pare ne kete fshat kishte rreth 30 shtepi. Aktualisht ne kete fshat banojne rreth 5 familje. Me pare fshati Meçe ka qene i njohur si stanet e fshatit Kabash. Fshati Meçe ka qene 100 % mysliman ashtu eshte edhe sot. Banoret e fshatit Meçe kan dal nga fshati Kabash. Fshati Meçe eshte rreth 250 vjeçar.Ky fshat njohet per : boronicen, qershit e egra, luleshtrydhen, burimet e ujit sidomos ai i Mides, per malin e Krrabit (Mida) etj.

Ritet islame ky fshat i ka kryer ne xhamin e fshatit Kabash. Fshati Meçe ka qene i njohur si fshat shume praktikan i riteve islame. Nga ky fshat ka pasur nxenes ne Mejtepin e fshatit Kabash po ashtu edhe Myezina dhe sefundemi edhe Myftiu aktual i Myftinise Puke Gezim Kopani.

Nxenesit e fshatit Meçe Puke ne Mejtepin e fshatit Kabash-Puke. Fotografi e vitit 1935

Nxenesit e fshatit Meçe Puke ne Mejtepin e fshatit Kabash-Puke. Fotografi e vitit 1935

Fotografia i perket vitit 1935 dhe eshte bere ne fshatin Kabash Puke. Ne fotografi jane grupi i nxenesve te fshatit Meçe-Puke.
Ne fotografi jane:
Nga e djathta: Bajram Istref Arifi, Bajram Isuf Llukaj, Rexhep Cina.
Poshte nga e majta: Ali Hasan Furriku, Jemin Ramadan Kopani, Sadik Adem Gjura dhe Brahim Tahir Lluka.

Pergatiti
Gezim KOPANI

Burimi: https://gezim-kopani.blogspot.com/2020/07/mejtpet-e-rrethit-puke-dhe-roli-i-tyre.html

 

 

Ne kuader te Mevludit Zyra e Gruas zhvilloj nje takim ne grate e qytetit te Pukes

Ne kuader te muajit te Mevludit Zyra e Gruas pran Myftinise Puke ne bashkepunim me Zyren e Gruas te KMSH-se organizoj nje takim me disa nga grat e xhematit te xhamise se qytetit te Pukes. Takimi u hap me disa ajete Kur’anore per te vijuar me fjalen pershendetese te pergjegjeses se Zyres se Gruas prane Myftinise […]