Myftinia Puke shtron iftare me mbeshtetjen e Bashkesise Islame te Kosoves

Myftinia Puke me mbeshtetjen e Bashkesise Islame te Kosoves ka organizuar shtrimin e disa iftareve ne rrethin 20170601_210111Pukes. Ne iftarin e pare te shtruar  moren pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani , perfaqesuesit e Bashkesise Islame te Kosoves nje herazi drejtori i finances pran BIK Kasim Gerguri dhe anetari i Kryesise se BIK-ut Bahri Sejdiu.

Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani falenderoj Bashkesin Islame te Kosoves me ne krye Myftiun Naim Ternava per ndihmen dhe mbeshtetjen e dhene Myftinise Puke ku nepermjet saj duke u gjendur prane agjeruesve te kesaj zone dhe familjeve ne nevoje.

Ne emer te Myftiut te Kosoves Naim Ternava pershendeti Kasim Gerguri i cili nder te tjera tha: “Ju percjell selamet juve ne kete iftar. Muaji ramazan eshte muaji i solidaritetit , eshte muaji i dore zgjatjes . Eshte muaji i bashkimit rreth sofres se iftarit. Nisur nga ky parim jemi nisur nga Prishtina per ne Puke sepse ne Puken dhe gjithe Shqiperine e konsiderojme nenen tone. Sepse cdo here na kan dal ne ndihme Kosove ne kohen me te veshtire, ne ate kohe kur kemi ikur nga shkau dyert e Shqiperise nene kan qene te hapura. Andaj ne nuk e harrojme ate qe keni bere per popullin e Kosoves.”

Ndersa anetari i Kryesise se Bashkesise Islame te Kosoves Bahri Sejdiu foli mbi vlerat e muajit Ramazan ku nder te tjera tha: “Ramazani ndohet ne tre pjese ; fillimi i tij eshte meshire, mesi i tij eshte falje nder fundi i tij largim nga zjarrimi i xhehenemit. Andaj lusim Allahun e madheruar qe edhe fundi i ketij ramazani te jete fund i mekateve”

Ne kete iftar moren pjese rreth 130 agjerues. Para iftarit Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga perfaqesuesit e Bashkesise Islame te Kosoves shperndane disa pako ushqimore ne qytetin e Pukes. Ne kuader te muajit Ramazan Bashkesia Islame e Kosoves ka derguar Myftinise Puke 200 pako me ushqime te cilat do shperndahen ne rrethin e Pukes.

20170601_201220 20170601_201507 20170601_201536 20170601_201616 20170601_205752 20170601_205847 20170601_205945 20170601_210111 20170601_210245

Leave a Reply

Myftinia Puke zhvillon takim ne fshatin Qerret ne kuader te nates se bekuar Berat

Ne kuader te nates se bekuar Berat, sot 18 prill 2019 Myftinia Puke ka zhvilluar ne xhamin e fshatit Qerret nje takim me grat dhe vajzat e ketij fshati. Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga bashkeshortia e tij si dhe Forumi i Gruas Myslimane per fshatin Qerret. Takimin e pershendeti Myftiu i Pukes […]