Home » Archives by category » Njoftime (Page 2)

Njoftim: Eshte vendosur vlera e dhenies se Zekatit dhe Sadakas se Fitrit

Njoftim: Eshte vendosur vlera e dhenies se Zekatit dhe Sadakas se Fitrit

Kryesia e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë ka përcaktuar masën pë zekatin, fidjen dhe sadakanë e fitrit për vitin 2019. Duke iu referuar floririt (85 gram), personi i cili gjatë një viti ka minimalisht dhe jashtë nevojave bazike të depozituar për një vit hënor 382.500 lekë (ose ekuivalentën në çfarëdo lloj valute), e ka obligim dhënien […]

Njoftim:Filluan regjistrimet per Haxhin 2019

Njoftim:Filluan regjistrimet per Haxhin 2019

Filluan regjistrimet për Haxhin 2019 Të interesuarit mund të paraqiten pranë zyrës së haxhit në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë ose të kontaktojnë në numrin e telefonit: +355692615933 ose në emailin: haxhi@kmsh.al. Nga ora 09:00-14:00. Po ashtu të interesuarit mund të marrin informacion pranë çdo Myftinie, përfshirë këtu edhe Myftininë Pukë   Share

Njoftim; Me date 19 prill 2019 eshte nata e bekuar e Beraet

Njoftim; Me date 19 prill 2019 eshte nata e bekuar e Beraet

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se diten e xhuma date 19 prill 2019, eshte nata e bekuar e Beratit. Kjo nate eshte paralajmeruese per afrimin e muajit te bekuar te Ramazanit. Myslimanet jane urdheruar nga Allahut xh.sh. ne kryerjen e adhurimeve, namazeve, agjerimeve etj. Prandaj kjo nate e bekuar eshte […]

Njoftim: Me dt. 2 prill 2019 eshte nata e dyte e bekuar Miraxh

Njoftim: Me dt. 2 prill 2019 eshte nata e dyte e bekuar Miraxh

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se me date 02 prill 2019, dite e marte eshte nata e dyte e bekuar e Miraxhit. Syfyri mbyllet ne oren 04:43 ndersa iftari behet ne oren 19:13 min. Miraxhi apo Isra eshte udhetimi te cilin Allahu xh.sh. ia beri Profetit Muhammed a.s. nga Qabja e […]

Njoftim; Te enjten 7 mars 2019 eshte nata e beguar “Regaib”

Njoftim; Te enjten 7 mars 2019 eshte nata e beguar “Regaib”

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se me date 07 mars 2019 eshte nata e pare e bekuar , nata e Regaibit. Mbyllja e syfyrit per kete dite eshte ne oren 04:30, ndersa iftari behet ne oren 17:44. Ndersa me date 08 mars 2019 fillon muaji i bekuar Rexhep.   Mund […]

Njoftim i kryesisë së KMSH-së në lidhje me zgjedhjet për kryetarin e këtij institucioni

Njoftim i kryesisë së KMSH-së në lidhje me zgjedhjet për kryetarin e këtij institucioni

Sot, me datë 12.02.2019, në selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, u zhvillua mbledhja e radhës e kryesisë, ku ndër të tjera u diskutua edhe në lidhje me mbledhjen e Këshillit të Përgjithshëm të KMSH-së dhe zgjedhjet për kreun e institucionit. Vendimet e marra për organizimin dhe mbarëvajtjen e këtij procesi vijojnë si më poshtë: […]

Njoftim

Njoftim

Njoftim Myftinia Puke njofton te gjith ato persona qe kan deshire te kontribojne (apo te aktivizohen) dhe qe kan ze te bukur, po ashtu posedojne dije te mjaftueshme per Muezin le te paraqitet çdo dite te xhuma pran Myftinise Puke per te marr informacione te me tejshme. Njoftimi eshte i vlefshem deri me date 15 […]

Njoftim; Ka dal kalendari i ri i namazeve per vitin 2019

Njoftim; Ka dal kalendari i ri i namazeve per vitin 2019

Njoftim Myftinia Puke njofton besimtaret mysliman te rrethit Puke se ka dal kalendari i namazeve per vitin 2019. Ate mund ta terhiqni cdo dite prane Myftinise Puke, xhamise Puke, Qerret, Iballet etj.   Share

Njoftim: Me 23 shtator 2018 rinis kursi i Mejtepeve Qerret, Rrape dhe Iballe

Njoftim: Me 23 shtator 2018 rinis kursi i Mejtepeve Qerret, Rrape dhe Iballe

NJOFTIM Myftinia Puke njofton te gjitha familjet myslimane te fshatit Qerret, Rrape, Rryp, Hadroj , Rrap, Iballe , qe kane femije ne shtepi duke filluar nga klasa e pare e siper se me date 23 shtator 2018 per nisjen e sezonit te ri te Mejtepit per mesimin e fese islame, Kur’an (sure), dua etj. Mesimi […]

Njoftim: Me 21 gusht 2018 eshte dita e pare e Kurban Bajramit

Njoftim: Me 21 gusht 2018 eshte dita e pare e Kurban Bajramit

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Pukes se me date 21 gusht 2018 eshte dita e pare e Kurban Bajramit. Kjo fest quhet keshtu pasi myslimanet qe kan mundesi pas faljes se namazit te Bajramit bejne kurbane per hir te Allahut xh.sh.  Namazi i Kurban Bajramit falet ne oren 07:00, por besimtaret […]

Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvilloj nje takim me nxenesit e Mejtepit Puke

Sot 16 nentor 2019, Myftiu i Pukes Gezim Kopani zhvilloj nje takim ne Mejtepin e Pukes. Takimi filloj me grupin e pare te ketij Mejtepi ku zhvilloj nje ore mesimi ne forme takimi dhe bisede per te vijuar me pas takimin me grupin e dyte te Mejtepit. Aktualisht ne rrethin e Pukes jane te hapura […]