Home » Archives by category » Njoftime

Njoftim: Neser 7 prill 2020 eshte Nata e Mire Beraet

Njoftim: Neser 7 prill 2020 eshte Nata e Mire Beraet

Njoftim Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se neser date: 07 prill 2020 eshte nata e mire e trete Beraet. Kjo nate bie ne muajin Shaban dhe paralajmeron afrimin e muajit te bekuar Ramazan. Per agjeruesit njoftojme se syfyri mbyllet ne oren 04:33 ndersa iftari behet ne oren 19:18. Ju mund […]

Njoftim: Me date 21 mars 2020 eshte Nate e Mire e dyte “Miraxh”

Njoftim: Me date 21 mars 2020 eshte Nate e Mire e dyte “Miraxh”

Njoftim Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se; diten e shtune date 21 mars 2020 eshte nata e bekuar e Miraxhit. Kjo nate njihet edhe me emrin Isra. Allahu xh.sh. i ka bere profetit Muhammed a.s. udhetimin e Isras ku Profeti a.s. u qetesua nga Allahu xh.sh duke i treguar disa […]

Njoftim: Neser 13.03.2020 nuk do falet namazi i xhumas

Njoftim: Neser 13.03.2020 nuk do falet namazi i xhumas

Te nderuar besimtare mysliman te rrethit Puke! Ne zbatim te vendimit te Komunitetit Mysliman te Shqiperise, si dhe ne vlersim te situates se re te krijuar nga covid19 te cilin Organizata Boterore e Shendetesise e ka shpallur zyrtarish pandemi , Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit te Pukes se neser date; 13.03.2020 […]

Njoftim drejtuar besimtareve mysliman te rrethit Puke

Njoftim drejtuar besimtareve mysliman te rrethit Puke

Ne zbatim te Qarkores se Komunitetit Mysliman te Shqiperise nr.186 Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se per shkak te korona viruesit (covid 19) jane marr keto masa: “Anullohen te gjitha aktivitet islame qe Myftinia Puke kishte planifikuar te zhvillonte me rastin e muajve dhe neteve te bekuara. Nuk do kete […]

Njoftim i Komuniteti Mysliman te Shqiperise ne lidhje me korona virusin

Njoftim i Komuniteti Mysliman te Shqiperise ne lidhje me korona virusin

NJOFTIM Të nderuar besimtarë dhe besimtare! Të gjithë jemi të vetëdijshëm për seriozitetin dhe përmasat mbarëbotërore që ka marrë epidemia e virusit COVID-19. Feja Islame i jep rëndësi të madhe shenjtërisë së jetës së njeriut dhe mbrojtjes së saj. Në rastet e shpërthimit të epidemive, Profeti Muhamed (a.s.) na urdhëron që: “Nëse dëgjoni se diku […]

Njoftim: Per shkak te covid 19 mbyllen kurset islame

Njoftim: Per shkak te covid 19 mbyllen kurset islame

Njoftim Per shkak te korona viruesit (covid 19), Myftinia Puke njofton se jane mbyllur te gjithe kurset islame ne rrethin e Pukes deri ne nje urdher te dyte. Luten prinderit qe kan femijet pjese te kurseve ne Puke, Fushe Arrez etj qe te mos i dergojne ne kursin e Mejtepit. Allahu xh.sh. na udheron qe […]

Njoftim: Neser dt.27.2.2020 eshte nata e bekuar “Regaib”

Njoftim: Neser dt.27.2.2020 eshte nata e bekuar “Regaib”

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se bazuar ne Kalendarin Islam te Komunitetit Mysliman te Shqiperise se neser date; 27 shkurt 2020 eshte nata e pare e bekuar Regaib. Syfyri eshte ne oren 04:42 ndersa iftari eshte ne oren 17:35. Nata e bekuar Regaib bie ne muajin Rexhep. Per te mesuar […]

Njoftim: Me 25 shkurt 2020 fillojnë 3 muajt e Mirë

Njoftim: Me 25 shkurt 2020 fillojnë 3 muajt e Mirë

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman se me date 25 shkurt 2020 fillojne tre muajt e Mire; 1.Rexhep, 2. Shaban dhe 3.Ramazan. Allahu xh.sh thote: “Te Allahu numri i muajve eshte dymbedhjete (sipas henes), ashtu si eshte ne librin e Allahut prej dites kur krijoi qiejt dhe token. Prej tyre kater jane te shenjte […]

Njoftim: Filluan abonimet per vitin 2020 ne revisten Zani i Nalte dhe Drita Islame

Njoftim: Filluan abonimet per vitin 2020 ne revisten Zani i Nalte dhe Drita Islame

Filluan abonimet për vitin 2020 “Drita Islame” dhe “Zani i Naltë” Të interesuarit mund të paraqiten për abonime pranë myftinisë së qytetit ose xhamisë që gjendet më afër. Misioni i revistës “Drita islame” është një mision i lartë shoqëror e kombëtar në zgjimin e ndërgjegjes fetare e kombëtare. Ne mendojmë dhe besojmë se, edukimi i […]

Thirrje per grumbullim te dhenash mbi historin islame ne rrethin e Pukes

Thirrje per grumbullim te dhenash mbi historin islame ne rrethin e Pukes

Me udhezim te Myftiut te Pukes Gezim Kopani i cili ka kerkuar nga anetaret e Keshillit te Myftinise Puke grumbullimin e te dhenave qe flasim mbi historin e fese islame ne rrethit e Pukes, behet edhe kjo thirrje publike drejtuar besimtareve mysliman te rrethit Puke si me poshte vijon: “Myftinia Puke ne vazhden e grumbullimit […]

Page 1 of 8123Next ›Last »

Zhvillohet ne qytetin e Fushe Arrezit takim ne kuader te muajve te “Mire”

Myftinia Puke ka zhvilluar ne qytetin e Fushe Arrezit nje takim ne kuader te fillimit te muajve te 3 muajve te “Mire” 1.Rexhep, 2. Shaban dhe 3. Ramazan. Takimi u hap me disa ajete Kur’anor nga imam Erjon Laçi per te vijuar me fjalen pershendetese te aktivistit te Myftinise Puke Basri Selimaj. Me pas aktivitetin […]