Home » Archives by category » Aktualitet (Page 51)

Njoftim: Neser eshte nata e madhe e Beraetit.

Njoftim: Neser eshte nata e madhe e Beraetit.

Myftinia e rrethit Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethtit te Pukes se neser date 23 qershor 2013 eshte nata e trete e mire , nata e Beraetit. Njoftojme te gjithe besimtaret dhe agjeruesit e kesaj nate se syfyri behet ne oren 02:54 ndersa iftari behet ne oren 20:25. Share

Universiteti Hëna e Plotë Bedër pajiset me certifikatën e cilësisë ISO 9001: 2008

Universiteti Hëna e Plotë Bedër pajiset me certifikatën e cilësisë ISO 9001: 2008

Një tjetër vlerësim për cilësinë që ofron Universiteti Hëna e Plotë Bedër. Pas përfundimit me sukses të procesit të akreditimit, Universiteti Hëna e Plotë Bedër është pajisur me certifikatën e cilësisë ISO 9001 : 2008 e cila është një standard ndërkombëtar lidhur me sistemin e menaxhimit të cilësisë. Ky standard është i zbatueshëm për çdo […]

Mblidhet Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë

Mblidhet Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë

  Gjatë paradites së 19 qershorit 2013, në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, u mbajt mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Komunitetit mysliman. Gjatë mbledhjes së sotme Këshilli Ndërfetar, ka diskutuar në lidhje me zhvillimin e aktiviteteve të përbashkëta për promovimin e vlerave tradicionale të harmonisë ndërfetare për […]

N/Kryetari i KMSH-se Bujar Spahiu zhvillon nje vizite pune ne Myftine e Pukes.

N/Kryetari i KMSH-se Bujar Spahiu zhvillon nje vizite pune ne Myftine e Pukes.

Gjate dite se sotme date 18 qershor 2013 zv/Kryetari i Komunitetit Mysliman Bujar Spahiu i shoqeruar nga Drejtori i Burimeve Njerezore Dorian Demetja si dhe nga Pergjegjesi i Sektorit te Rinise prane KMSH-se Lauren Luli zhvilluan nje vizite pune ne Myftinine e rrethit Puke. Zv.Kryetari i KMSH-se u prit nga Myftiu i Pukes imam Gezim […]

Kryetari i KMSh, H. Selim Muça, “Qytetar Nderi” i Shkodrës

Kryetari i KMSh, H. Selim Muça, “Qytetar Nderi” i Shkodrës

Ditën e shtunë, më 15 qershor 2013, gjatë aktivitetit fetaro-shkencor: Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”, me propozim të Myftinisë Shkodër, Këshilli i Bashkisë Shkodër i ka akorduar Kryetarit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Hirësisë së Tij H. Selim Muça, titullin e lartë: “Qytetar Nderi” i Shkodrës. Titulli i lartë “Qytetar […]

Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”

Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”

Me iniciativën e Drejtorisë së Kulturës në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, ditën e shtunë, më 15 qershor 2013, në ambientet e kinema “Millenium”, Shkodër, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Myftinia Shkodër, ka organizuar aktivitetin fetaro-shkencor: Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”, në nderim të jetës dhe veprës së hoxhallarëve të nderuar të […]

Personaliteti i njeriut, detyrat dhe normat sociale

Personaliteti i njeriut, detyrat dhe normat sociale

Roli i njeriut zë një vend të rëndësishëm në jetën shoqërore, pasi ai kryen detyra e funksione të caktuara, lidhur me të drejtat, detyrat e normat sociale. Në jetën e përditshme, me personalitetin konceptohet njeriu që kryen funksione e detyra të rëndësishme shoqërore, fetare e shtetërore. Në fenë islame personaliteti trajtohet si njeri konkret, i […]

Zhvillohet ne qytetin e Pukes nje seminar kushtuar nates se Miraxhit.

Zhvillohet ne qytetin e Pukes nje seminar kushtuar nates se Miraxhit.

  Myftinia e rrethit te Pukes me rastin e nates se madhe “Miraxh” ne sallen e leksioneve te Pallatit te Kultures Puke zhvilloi me date 05 qershor 2013 seminarin me teme: “Nata e madhe e Miraxhit dhe vlerat e saj.” Seminari startoj me leximin e disa pjeseve Kur’anore dhe me pas me ilahi. Me pas […]

Myftinia Puke organizon nje takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit

Myftinia Puke organizon nje takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit

  Gjate dites se sotme date 5 qershor 2013 Myftinia e rrethit te Pukes ka zhvilluar nje takim me besimtaret e fshatit Qerret. Ne takim moren pjese shume besimtare te ketij fshati si dhe Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani. Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani pasi falenderoj per prezecen e tyre predikoj mbi […]

Myftinia Puke zhvillon ne Fush-arrez nje takim per naten e Miraxhit.

Myftinia Puke zhvillon ne Fush-arrez nje takim per naten e Miraxhit.

Myftinia e rrethit Puke ne kuader te muajit Shaban dhe te natese se dyte te madhe “Miraxh”  gjate dites se djeshme  date  04 qershor 2013 zhvilloj nje seminar me besimtaret mysliman te Fush-arrezit. Takimi u hap nga antari i Keshillit te Myftinise Puke Basri Selimaj i cili nder te tjera tha: “Ky takim zhvillohet ne […]

Shtohet numri i te rive qe falin namazin e Teravis

Kete vit muaji ramazan po perjetohet ndryshe ne qytetin e Pukes. Ndryshe nga vitet e tjera kete vit eshte verejtur numer i shtuar i te rive qe falin namazin e teravise ne xhamin e qytetit te Pukes. Po ashtu edhe numri i grave qe falin namazin e teraviz eshte shtuar, gje e cila ka bere […]