Home » Archives by category » Aktualitet (Page 50)

N/Kryetari i KMSH-se Bujar Spahiu zhvillon nje vizite pune ne Myftine e Pukes.

N/Kryetari i KMSH-se Bujar Spahiu zhvillon nje vizite pune ne Myftine e Pukes.

Gjate dite se sotme date 18 qershor 2013 zv/Kryetari i Komunitetit Mysliman Bujar Spahiu i shoqeruar nga Drejtori i Burimeve Njerezore Dorian Demetja si dhe nga Pergjegjesi i Sektorit te Rinise prane KMSH-se Lauren Luli zhvilluan nje vizite pune ne Myftinine e rrethit Puke. Zv.Kryetari i KMSH-se u prit nga Myftiu i Pukes imam Gezim […]

Kryetari i KMSh, H. Selim Muça, “Qytetar Nderi” i Shkodrës

Kryetari i KMSh, H. Selim Muça, “Qytetar Nderi” i Shkodrës

Ditën e shtunë, më 15 qershor 2013, gjatë aktivitetit fetaro-shkencor: Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”, me propozim të Myftinisë Shkodër, Këshilli i Bashkisë Shkodër i ka akorduar Kryetarit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Hirësisë së Tij H. Selim Muça, titullin e lartë: “Qytetar Nderi” i Shkodrës. Titulli i lartë “Qytetar […]

Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”

Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”

Me iniciativën e Drejtorisë së Kulturës në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, ditën e shtunë, më 15 qershor 2013, në ambientet e kinema “Millenium”, Shkodër, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Myftinia Shkodër, ka organizuar aktivitetin fetaro-shkencor: Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”, në nderim të jetës dhe veprës së hoxhallarëve të nderuar të […]

Personaliteti i njeriut, detyrat dhe normat sociale

Personaliteti i njeriut, detyrat dhe normat sociale

Roli i njeriut zë një vend të rëndësishëm në jetën shoqërore, pasi ai kryen detyra e funksione të caktuara, lidhur me të drejtat, detyrat e normat sociale. Në jetën e përditshme, me personalitetin konceptohet njeriu që kryen funksione e detyra të rëndësishme shoqërore, fetare e shtetërore. Në fenë islame personaliteti trajtohet si njeri konkret, i […]

Zhvillohet ne qytetin e Pukes nje seminar kushtuar nates se Miraxhit.

Zhvillohet ne qytetin e Pukes nje seminar kushtuar nates se Miraxhit.

  Myftinia e rrethit te Pukes me rastin e nates se madhe “Miraxh” ne sallen e leksioneve te Pallatit te Kultures Puke zhvilloi me date 05 qershor 2013 seminarin me teme: “Nata e madhe e Miraxhit dhe vlerat e saj.” Seminari startoj me leximin e disa pjeseve Kur’anore dhe me pas me ilahi. Me pas […]

Myftinia Puke organizon nje takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit

Myftinia Puke organizon nje takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit

  Gjate dites se sotme date 5 qershor 2013 Myftinia e rrethit te Pukes ka zhvilluar nje takim me besimtaret e fshatit Qerret. Ne takim moren pjese shume besimtare te ketij fshati si dhe Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani. Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani pasi falenderoj per prezecen e tyre predikoj mbi […]

Myftinia Puke zhvillon ne Fush-arrez nje takim per naten e Miraxhit.

Myftinia Puke zhvillon ne Fush-arrez nje takim per naten e Miraxhit.

Myftinia e rrethit Puke ne kuader te muajit Shaban dhe te natese se dyte te madhe “Miraxh”  gjate dites se djeshme  date  04 qershor 2013 zhvilloj nje seminar me besimtaret mysliman te Fush-arrezit. Takimi u hap nga antari i Keshillit te Myftinise Puke Basri Selimaj i cili nder te tjera tha: “Ky takim zhvillohet ne […]

Harmonia ndërfetare, vlerë e trashëgimisë shqiptare

Harmonia ndërfetare, vlerë e trashëgimisë shqiptare

Përfaqësues të komuniteteve fetare në Shqipëri vlerësojnë harmoninë dhe bashkëjetesën fetare si një vlerë të çmuar të kombit tonë dhe si një shembull për të gjithë vendet e tjera. Duke folur në konferencën temë “Harmonia ndërfetare vlerë e trashëgimisë shqiptare”, kreu i Komunitetit Mysliman Selim Muça u shpreh se bashkëjetesa fetare ka arritur të mbijetojë […]

Rendesia e muajit Shaban

Rendesia e muajit Shaban

Falenderimet i takojne vetem Allahut te Madheruar, Vetem Ate e falenderojme dhe vetem nga ai Ndihme dhe falje duhet te kerkojme. Deshmoj se nuk ka Zot tjeter pervec Allahut dhe se Muhammedi a.s. eshte rob dhe i derguari i Tij.    Ne  mbare boten islame ne menyre te vecante njihen tre muaj te shejte, qe […]

Imam Osman Hoxha

Imam Osman Hoxha

                  Imam Osman Hoxha banues dhe hoxhë në fshatin Flet. Kulumri dhe në tërë Udhmadhen, bashkë me Bajram Hazirin , myezin, dhanë një shembull burrëror e të guximshëm, me fillimin e luftës kundër pushtuesve serbë më 12 nëntor 1912.  Prandaj  Fleti me Udhmadhen ishin betuar se do […]

Njoftim per marrjen e Lejes se Zhvillimit per rindertimin e xhamise se Koder Hanit

Myftinia Puke njofton besimtaret se dje me vendim nr.18 date; 04.12.2018, eshte marr “Leja e Zhvillimit” nga Bashkia Puke per rindertimin e xhamis se vjeter te Koder Hanit. Sipas maveshjes me KMSH, xhamia sponsorizohet dhe ndertohet nga Fondacioni Miresia. Me lejen e Zotit, ne pak kohe ose dite , ne vartesi te ecjes se proceduarave […]