Home » Archives by category » Aktualitet (Page 47)

Shtrohet me gure dekorativ rruga per ne Xhamin e Pukes

Shtrohet me gure dekorativ rruga per ne Xhamin e Pukes

Eshte perfunduar sot shtrimi i rruges se Xhamise se re te qytetit Puke. Shtrimi i rruges eshte bere me gure dekorativ nga qyteti deri tek dera e Xhamise. Sebashku me shtrimin e rruges eshte bere e mundur edhe ndriqimi i saj. Ky shtrim u be i mundur fale kontributit te Xhevat Vataksit i cili pa […]

Agjërimi është pastrim dhe falje mëkatesh

Agjërimi është pastrim dhe falje mëkatesh

Ebu Hurejre (r.a.) transmeton se Profeti (a.s.)ka thënë : “Kush agjëron muajin e Ramazanit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin i falen të gjitha mëkatet që ka bërë më parë.”[1] Shpjegimi i hadithit Hadithi profetik flet për vlerën e agjërimit të muajit të Ramazanit. Agjërimi i muajit të Ramazanit është shkak i larjes dhe fshirjes […]

Adhurimet më të spikatura gjatë Ramazanit

Adhurimet më të spikatura gjatë Ramazanit

Ebu Hurejre (r.a.) transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Ai i cili falet gjatë netëve të Ramazanit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin, i falen të gjitha mëkatet e kaluara.”[1] Shpjegimi i hadithit Ky hadith profetik flet për faljen e namazit gjatë netëve të muajit Ramazan dhe se falja gjatë netëve të Ramazanit është shkak […]

Mrekullia matematikore e Kur’anit

Mrekullia matematikore e Kur’anit

Mrekullia matematikore e Kur’anit Nga mrekullitë e shumta që përmban Kur’ani është edhe ajo matematikore, si p.sh. e shumëshpjeguara mrekullia e numrit 19. Kurse këtu po japim disa fjalë dhe numrin se sa herë janë përsëritur ato në Kur’an, në një tablo të habitshme: 7 qiej 7 herë krijimi i qiejve 7 iman (besim) 25 […]

KMSH dhe Bashkia Bajram Pasha e Stambollit shtrojnë iftar madhështor në Tiranë

KMSH dhe Bashkia Bajram Pasha e Stambollit shtrojnë iftar madhështor në Tiranë

Në kuadër të organizimit të iftareve gjatë muajit të Ramazanit dhe nën moton “Vëllazëria pa kufi”, mbrëmë më 18 Korrik 2013, në Tiranë, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë së bashku me Bashkinë Bajram Pasha në Stamboll, shtruan një iftar të hapur për besimtarët dhe qytetarët e kryeqytetit në pedonalen “Murat Toptani”. Sofrat e iftarit janë një […]

Dobitë shëndetësore të agjërimit

Dobitë shëndetësore të agjërimit

Agjërimi përveç adhurimit dhe ndikimit shpirtëror, moral dhe social, ka edhe shumë efekte pozitive për shëndetin e njeriut. Dihet tashmë se shumë prej kafshëve dhe insekteve agjërojnë, ka prej tyre që agjërojnë disa ditë, kurse të tjera agjërojnë edhe disa muaj. Për sa i përket agjërimit të njerëzve, shohim se jo vetëm ata popuj që […]

Namazi i Teravive

Namazi i Teravive

Nisur nga fakti se format e adhurimit që i bëjmë Allahut, janë të llojllojshme dhe me përmbajtje gjithëpërfshirëse si nga aspekti shpirtëror, fizik, shëndetësor, social etj., rrjedh se Allahu mund të adhurohet edhe me të përkujtuar e të përmendur, pasi Ai thotë: “Pra ju më kujtoni Mua (me adhurim) Unë ju kujtoj juve (me shpërblim). […]

Muaji i bekuar i Ramazanit

Muaji i bekuar i Ramazanit

Nga: Imam Gezim Kopani Falenderimet i takojne vetem Allahut te Madheruar.Ate e falenderoj dhe vetem nga ai ndihme mbeshtetje kerkoj. Muaji i Ramazanit eshte muaji me i bekuar pasi Allahu xh.sh ne kete muaj filloj shpallejn e Kur’anit. Allahu xh.sh thote ne Kur’An: “Ne muajin e Ramazanit filloi shpallja e Kur’anit, i cili eshte udherrefyes […]

Kryetari i KMSH Haxhi Selim Muça uron myslimanët për fillimin e Ramazanit

Kryetari i KMSH Haxhi Selim Muça uron myslimanët për fillimin e Ramazanit

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë uroi sot të gjithë besimtarët myslimanë shqiptarë, me rastin e fillimin të muajit të Ramazanit. Në urimin e tij drejtuar myslimanëve shqiptarë Kryetari Muça u shpreh: “Ju përshëndes me paqen dhe sigurinë, që vjen prej Allahut Mëshirues dhe ju uroj gëzuar e për shumë vjet muajin e begatë të […]

Myftiu i Pukes Gezim Kopani uron besimtaret per fillimin e Ramazanit

Myftiu i Pukes Gezim Kopani uron besimtaret per fillimin e Ramazanit

Me rastin e fillimit te muajit Ramazan, gjate dites se sotme Myftiu i rrethit te Pukes imam Gezim Kopani uroj besimtaret mysliman te rrethit te Pukes. “Falenderimi i takon vetem Allahut te Madheruar. Te nderuar mysliman! Sonte fillojme faljen e namazit te Terahvive ne pritje te fillimit te muajit Ramazan. Muaji Ramazan Allahu xh.sh e […]

Viti i ri Hixhri

Përkujtimi i hixhretit në fillimin e çdo viti, na bën më të ndërgjegjshëm dhe më të përgjegjshëm për rëndësinë e përpjekjes në rrugën e Zotit, në rrugën e përcjelljes së mesazhit Islam, në rrugën e paqes dhe tolerancës, dashurisë dhe respektit të thellë ndaj çdo njeriu. Besimtarët e ndershëm duhet ta jetojnë hixhretin, duke ruajtur […]