Home » Archives by category » Aktualitet (Page 46)

Firma “Beralb” shtron iftar per agjeruesit Pukjan

Firma “Beralb” shtron iftar per agjeruesit Pukjan

Firma e “Beralb” ne bashkepunim me Myftinine e rrethit Puke ka shtruar disa iftare per agjeruesit e Ramazanit ne rrethin e Pukes. Ne iftaret e organizuar kan qene te pranishem Myftiu i Pukes Gezim Kopani, perfaqsues te firmes “Beralb” Hysein Cetinkaya, Kryetari i Komunes Qaf Mali Hil Kola. Ne iftaret e shtruar nga kjo firme […]

Njoftim: Me date 8 gusht eshte Bajrami i madh.

Njoftim: Me date 8 gusht eshte Bajrami i madh.

Myftinia e rrethit Puke njofton te gjithe besimtaret se me date 08 gusht 2013 eshte dita e pare e Bajramit te madh. Myftinia e rrethit Puke ju fton te merrni pjese ne ceremonin e faljes se namazit te Bajramit diten e enjte date 08 gusht 2013 prane Xhamise se qytetit Puke ora 06:00. Ritet fetare […]

Fondacioni “Miresia” shtron iftar ne Puke.

Fondacioni “Miresia” shtron iftar ne Puke.

Ne kuader te dhjete diteve te fundit te Ramazanit Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me fondacionin “Miresia” organizuan shtrimin e nje iftari per disa nga agjeruesit e Ramazanit. Ne iftarin e shtruar moren pjese xhamti i xhamise se re Puke. Ne iftare ishte i pranishem Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani. Fondacioni “Miresia” prej […]

Myftinia Puke shtron iftar me rastin e nates se Kadrit.

Myftinia Puke shtron iftar me rastin e nates se Kadrit.

Me date 03 gusht 2013 Myftinia e rrethit Puke ka shtruar nje iftar me rastin e nates se Kadrit. Ne kete iftar ishin te ftuar xhemate nga Xhamia e Pukes, intelektual si dhe familje ne nevoje. Ne kete iftar mori pjese edhe Myftiu i Pukes si dhe disa mysafir te ardhur nga Turqia. Ne perfundim […]

Myftinia Puke organizon nje seminar kushtuar nates se “Kadrit”.

Myftinia Puke organizon nje seminar kushtuar nates se “Kadrit”.

Me date 02 gusht 2013 ne ambjentet e Xhamise Puke Myftinia e rrethit Puke organizoi nje seminar kushtuar nates se Kadrit. Seminari u hap me lexim Kur’ani nga Irfan Hida. Me pas Myftiu i Pukes Gezim Kopani predikoi ne lidhje me vlerat e nates se Kadrit. Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani […]

Diyaneti Turk shperndan pako ushqimore ne Puke.

Diyaneti Turk shperndan pako ushqimore ne Puke.

Ne kuader te muajit Ramazan Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me “Diyaneti Turk, Zyra per Ceshtje Fetare prane Ambasades Turke” Tirane organizuan shperndarjen e dhjetra pakove ushqimore per familjet e varfra ne rrethin e Pukes. Ne shperndarjen e ketyre pakove me ushqime ka marr pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani,  dhe disa nga antaret e Keshillit […]

Myftinia Puke dhe shoqata Istanbul ndihmojne familjet e varfra

Myftinia Puke dhe shoqata Istanbul ndihmojne familjet e varfra

Ne kuader e dhjete diteve te fundit te muajit Ramazan, Myftinia e rrethit te Pukes eshte duke zhvilluar aktivitete te ndryshme. Prej disa ditesh Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me shoqaten “V.H.K. Istanbul” ka organizuar dhurimin e disa pakove ushqimore per familjet e varfra ne rrethin e Pukes. Ne shperndarjen e ketyre pakove me […]

KMSH hap fushaten e donacioneve per xhamin e madhe te Tiranes.

KMSH hap fushaten e donacioneve per xhamin e madhe te Tiranes.

KMSH HAP FUSHATËN E DONACIONEVE PËR XHAMINË E MADHE TË TIRANËS Komuniteti Mysliman i Shqipërisë hap fushatën e mbledhjes së donacioneve nga e gjithë Shqipëria e më gjërë për ndërtimin e Xhamisë së Madhe të Tiranës. Ftojmë të gjithë besimtarët dhe të interesuarit që të bëhen pjesë në këtë project historik për besimtarët myslimanë shqiptarë.Ndërtimi […]

Njoftim: Neser eshte nata e bekuar e Kadrit.

Njoftim: Neser eshte nata e bekuar e Kadrit.

Myftinia e rrethit Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit te Pukes se neser date 03 gusht 2013 pritet te jete nata e bekuar e Kadrit. Allahu xh.sh ne Kur’anin e shejte thote se: “…Nata e Kadrit ka vleren e njemije muajve.” Prandaj agjerimi, lutjet, sadakat qe behen ne kete nate eshte sikur te […]

Medreseja Shkoder shtron iftar per agjeruesit Pukjan

Medreseja Shkoder shtron iftar per agjeruesit Pukjan

Me datë 29 korrik 2013 Myftinia Pukë në bashkepunim me Medresen Haxhi Sheh Shamia Shkoder organizuan shtrimin e një iftari për xhematin e Xhamisë Pukë. Në këtë iftar ishte i pranishem Myftiu i Pukës Gëzim Kopani si dhe kryetari i shoqatës “Istanbul” Ridvan Seferaj. Në fjalen e mbajtur me këtë rast, Myftiu i Pukës Gëzim Kopani nder të tjera tha: “Falenderimet i takojnë Allahut […]

Viti i ri Hixhri

Përkujtimi i hixhretit në fillimin e çdo viti, na bën më të ndërgjegjshëm dhe më të përgjegjshëm për rëndësinë e përpjekjes në rrugën e Zotit, në rrugën e përcjelljes së mesazhit Islam, në rrugën e paqes dhe tolerancës, dashurisë dhe respektit të thellë ndaj çdo njeriu. Besimtarët e ndershëm duhet ta jetojnë hixhretin, duke ruajtur […]