Home » Entries posted by Myftinia Puke (Page 96)
Stories written by Myftinia

Olimpiada I SWEEP 2013, medresistët e Tiranës fitojnë medalje të artë në SHBA

Olimpiada I SWEEP 2013, medresistët e Tiranës fitojnë medalje të artë në SHBA

Shqipëria, e para mes 70 vendeve pjesëmarrëse Nxënësit e Medresesë së Tiranës, Enes Hyka dhe Mehmet Demirxhan janë dy “shkencëtarët” shqiptarë që kanë fituar çmimin e parë në Olimpiadën Ndërkombëtare “I SWEEP 2013”, në fushën e projekteve inxhinierike e mjedisore për energji botërore të qëndrueshme, të organizuar në datat 8-13 maj në Hjuston (Teksas) të […]

Harmonia ndërfetare, vlerë e trashëgimisë shqiptare

Harmonia ndërfetare, vlerë e trashëgimisë shqiptare

Përfaqësues të komuniteteve fetare në Shqipëri vlerësojnë harmoninë dhe bashkëjetesën fetare si një vlerë të çmuar të kombit tonë dhe si një shembull për të gjithë vendet e tjera. Duke folur në konferencën temë “Harmonia ndërfetare vlerë e trashëgimisë shqiptare”, kreu i Komunitetit Mysliman Selim Muça u shpreh se bashkëjetesa fetare ka arritur të mbijetojë […]

Ndiqni sonte emisionin fetare “Fjale Zemre”I ftuar eshte Imam Gezim Kopani

Ndiqni sonte emisionin fetare “Fjale Zemre”I ftuar eshte Imam Gezim Kopani

Myftinia Puke ju fton qe ndiqni sonte emisionin fetare islam “Fjale Zemre“. I ftuari i radhes eshte Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani i cili te shtjelloje temen: “Njeriu dhe punet e mira.” Emisioni transmetohet ne Puka televizion sonte ne oren 20:20.Emisioni drejtohet nga gazetari Armir Mehaj. Shenim: Ky emision zhvillohet ne kuader te muajve […]

KMSH organizon olimpiadën e lëndëve fetare

KMSH organizon olimpiadën e lëndëve fetare

Më datë 16.05.2013 në Medresenë e Tiranës u zhvillua olimpiada e lëndëve fetare të organizuar nga Komunitetit Mysliman i Shqipërisë (Drejtoria e Arsimit), ku morën pjesë 154 nxënës nga të gjithë medresetë e vendit. Olimpiada përfshinte konkurset në lëndën e Kur`anit, Besimit, Fikhut dhe Arabishtes. Konkursi i Kur`anit u zhvillua në katër kategori, ku nxënësit […]

KMSH merr pjesë në konferencën për dialogun ndërfetar në Pejë

KMSH merr pjesë në konferencën për dialogun ndërfetar në Pejë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë mori pjesë në konferencën ndërkombëtare “Feja dhe pajtimi: Cila është e ardhmja e dialogut ndërfetar?”e cila u zhvillua në Pejë të Kosovës në datat 24-26 maj 2013. Në këtë aktivitet Komuniteti Mysliman i Shqipërisë u përfaqësua nga Nënkryetari H. Bujar Spahiu, drejtori i Arsimit Altin Shima dhe drejtori i Marrëdhënieve me […]

Neser ne emisionin “Fjale Zemre” do ndiqni temen “Rendesia e Namazit”

Neser ne emisionin “Fjale Zemre” do ndiqni temen “Rendesia e Namazit”

Neser date 24.5.2013 ne oren 20:20 ne Puka Televizion ndiqni emisionin fetar islam “Fjale Zemre” I ftuar eshte teologu Naim Drijaj (imam i xhamise Parruce Shkoder)  i cili do flas mbi temen : ” Rendesia e namazit” Share

Rendesia e muajit Shaban

Rendesia e muajit Shaban

Falenderimet i takojne vetem Allahut te Madheruar, Vetem Ate e falenderojme dhe vetem nga ai Ndihme dhe falje duhet te kerkojme. Deshmoj se nuk ka Zot tjeter pervec Allahut dhe se Muhammedi a.s. eshte rob dhe i derguari i Tij.    Ne  mbare boten islame ne menyre te vecante njihen tre muaj te shejte, qe […]

Imam Osman Hoxha

Imam Osman Hoxha

                  Imam Osman Hoxha banues dhe hoxhë në fshatin Flet. Kulumri dhe në tërë Udhmadhen, bashkë me Bajram Hazirin , myezin, dhanë një shembull burrëror e të guximshëm, me fillimin e luftës kundër pushtuesve serbë më 12 nëntor 1912.  Prandaj  Fleti me Udhmadhen ishin betuar se do […]

Roli i klerit mysliman Pukjane per Liri e Pavaresi

Roli i klerit mysliman Pukjane per Liri e Pavaresi

Roli i klerit mysliman pukjane per liri e Pavaresi   ( Perkujtim ne kuaderin te 100-vjetorit te shpalljes se Pavaresise )  Perpjekjet e klerit mysliman te Pukes per lirine dhe Pavaresine e Atdheut jane te njohura qofte permes kujteses historike, qofte permes disa burimeve arkivore te rendesishme. Keto perpjekje jane me te dukshme dhe te […]

Xhamia e Koder Hanit e vetmja pike turistike ne qytetin e Pukes.

Xhamia e Koder Hanit e vetmja pike turistike ne qytetin e Pukes.

Koder Hani eshte pika me e vjeter ne qytetin e Pukes. Kjo koder eshte e njohur, pasi ne kete koder kan qene te vendosura ushtaret turq te cilet ndertuan keshtjellen e “Koder Hanit”. Sipas te dhenave ne vitin 1457 Sanxhakbeu i Prizrenit rindertoi keshtjellen e “Koder Hanit”. Ne keshtjell ka qene e ndertuar Xhamia e […]

Njoftim per marrjen e Lejes se Zhvillimit per rindertimin e xhamise se Koder Hanit

Myftinia Puke njofton besimtaret se dje me vendim nr.18 date; 04.12.2018, eshte marr “Leja e Zhvillimit” nga Bashkia Puke per rindertimin e xhamis se vjeter te Koder Hanit. Sipas maveshjes me KMSH, xhamia sponsorizohet dhe ndertohet nga Fondacioni Miresia. Me lejen e Zotit, ne pak kohe ose dite , ne vartesi te ecjes se proceduarave […]