Home » Entries posted by Myftinia Puke (Page 90)
Stories written by Myftinia

Myftinia Puke organizon nje seminar kushtuar nates se “Kadrit”.

Myftinia Puke organizon nje seminar kushtuar nates se “Kadrit”.

Me date 02 gusht 2013 ne ambjentet e Xhamise Puke Myftinia e rrethit Puke organizoi nje seminar kushtuar nates se Kadrit. Seminari u hap me lexim Kur’ani nga Irfan Hida. Me pas Myftiu i Pukes Gezim Kopani predikoi ne lidhje me vlerat e nates se Kadrit. Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani […]

Myftinia Puke ndihmon familjen e Zef Jakut pas apelit te bere ne Ptv.

Myftinia Puke ndihmon familjen e Zef Jakut pas apelit te bere ne Ptv.

Kushtet e veshtira ekonomike dhe jo vetem ka bere qe kryetari i familjes Zef Jaku te kerkoje mbeshtetjen e gazetarit te Ptv Armir Mehaj nepermjet televizionit lokak Ptv qe te ndihmohet.  Zefi sebashku me bashkeshorten e tij jane te papune, por edhe kushtet e renda ne shtepi ka bere qe Zefi te kerkoj ndihme ku […]

Diyaneti Turk shperndan pako ushqimore ne Puke.

Diyaneti Turk shperndan pako ushqimore ne Puke.

Ne kuader te muajit Ramazan Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me “Diyaneti Turk, Zyra per Ceshtje Fetare prane Ambasades Turke” Tirane organizuan shperndarjen e dhjetra pakove ushqimore per familjet e varfra ne rrethin e Pukes. Ne shperndarjen e ketyre pakove me ushqime ka marr pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani,  dhe disa nga antaret e Keshillit […]

Myftinia Puke dhe shoqata Istanbul ndihmojne familjet e varfra

Myftinia Puke dhe shoqata Istanbul ndihmojne familjet e varfra

Ne kuader e dhjete diteve te fundit te muajit Ramazan, Myftinia e rrethit te Pukes eshte duke zhvilluar aktivitete te ndryshme. Prej disa ditesh Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me shoqaten “V.H.K. Istanbul” ka organizuar dhurimin e disa pakove ushqimore per familjet e varfra ne rrethin e Pukes. Ne shperndarjen e ketyre pakove me […]

KMSH hap fushaten e donacioneve per xhamin e madhe te Tiranes.

KMSH hap fushaten e donacioneve per xhamin e madhe te Tiranes.

KMSH HAP FUSHATËN E DONACIONEVE PËR XHAMINË E MADHE TË TIRANËS Komuniteti Mysliman i Shqipërisë hap fushatën e mbledhjes së donacioneve nga e gjithë Shqipëria e më gjërë për ndërtimin e Xhamisë së Madhe të Tiranës. Ftojmë të gjithë besimtarët dhe të interesuarit që të bëhen pjesë në këtë project historik për besimtarët myslimanë shqiptarë.Ndërtimi […]

Njoftim: Neser eshte nata e bekuar e Kadrit.

Njoftim: Neser eshte nata e bekuar e Kadrit.

Myftinia e rrethit Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit te Pukes se neser date 03 gusht 2013 pritet te jete nata e bekuar e Kadrit. Allahu xh.sh ne Kur’anin e shejte thote se: “…Nata e Kadrit ka vleren e njemije muajve.” Prandaj agjerimi, lutjet, sadakat qe behen ne kete nate eshte sikur te […]

Vlera e Natës së Kadrit

Vlera e Natës së Kadrit

Ebu Hurejra transmeton nga Profeti (a.s.) se ka thënë: “Kush falet Natën e Kadrit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin, i falen të gjitha mëkatet që ka bërë më parë”[1]. Shpjegimi i hadithit Ky hadith flet për vlerën e Natës së Kadrit. Në të vërtetë, Nata e Kadrit është një natë madhështore të cilën Allahu […]

10 ditët e fundit të Ramazanit dhe Nata e Kadrit, simpozium në Universitetin Bedër

10 ditët e fundit të Ramazanit dhe Nata e Kadrit, simpozium në Universitetin Bedër

Qendra Kërkimore Zhvillimore për Studime Islame në Universitetin Bedër, organizoi paraditen e sotme (29 Korrik 2013) një simpozium mbi 10 ditët e fundit të ramazanit dhe Natën e Kadrit. Programi filloi me këndimin e sures El Kadr nga Elton Karaj, profesor i teologjisë në këtë universitet. Më pas ai mbajti një referat ku foli rreth […]

Fotografi nga iftari i shtruar nga Medreseja Shkoder

Fotografi nga iftari i shtruar nga Medreseja Shkoder

Per te mesuar me shume hap kete link: http://myftiniapuke.org/?p=782 Share

Medreseja Shkoder shtron iftar per agjeruesit Pukjan

Medreseja Shkoder shtron iftar per agjeruesit Pukjan

Me datë 29 korrik 2013 Myftinia Pukë në bashkepunim me Medresen Haxhi Sheh Shamia Shkoder organizuan shtrimin e një iftari për xhematin e Xhamisë Pukë. Në këtë iftar ishte i pranishem Myftiu i Pukës Gëzim Kopani si dhe kryetari i shoqatës “Istanbul” Ridvan Seferaj. Në fjalen e mbajtur me këtë rast, Myftiu i Pukës Gëzim Kopani nder të tjera tha: “Falenderimet i takojnë Allahut […]

Njoftim per marrjen e Lejes se Zhvillimit per rindertimin e xhamise se Koder Hanit

Myftinia Puke njofton besimtaret se dje me vendim nr.18 date; 04.12.2018, eshte marr “Leja e Zhvillimit” nga Bashkia Puke per rindertimin e xhamis se vjeter te Koder Hanit. Sipas maveshjes me KMSH, xhamia sponsorizohet dhe ndertohet nga Fondacioni Miresia. Me lejen e Zotit, ne pak kohe ose dite , ne vartesi te ecjes se proceduarave […]